El lloguer d’habitatges: la gran problemàtica

Escrit d'opinió de Mateo Lobato, propietari de la Gestoria Mateo Lobato, un negoci històric de Rocafonda

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 09 Octubre 2017 10:03

Ciutat 2017, Mateo Lobato

L’actual situació del lloguer es troba al límit, provocant així molta preocupació entre la població. En pocs mesos hem vist com el preu dels mateixos s’ha incrementat considerablement a les grans capitals i Mataró no n'ha quedat enrere perquè aquesta pujada de preus i la falta d’oferta es fan patents en el dia a dia del mercat immobiliari de la ciutat. A més, aquesta problemàtica provoca una autèntica lluita entre interessats en aconseguir els pisos que entren en lloguer a qualsevol zona i preu de la capital del Maresme.

Encara som una societat afí a la compravenda d’immobles però la crisi econòmica va provocar la caiguda de la venda de pisos i l’augment de la recerca d’arrendaments, sobretot entre el públic més jove que no té les possibilitats de rebre la finançament adient per poder adquirir l'habitatge. Tot això ha fet que l’oferta actual del mercat de lloguer sigui molt reduïda i els preus molt elevats, seguint la llei de l'oferta i la demanda. Per aquest motiu els preus han pujat sense cap control i és molt complicat poder trobar un habitatge digne a un preu raonable.

Uns propietaris més exigents

A més, els propietaris cada vegada demanen més garanties perquè un llogater  pugui accedir a l’arrendament dels seus immobles. La majoria dels arrendadors  han patit experiències negatives i això els porta a exigir un nombre elevat de requisits que encara dificulten més la situació del lloguer.

Hipoteca més econòmica

Actualment, resulta més econòmic per a les persones que puguin accedir al mercat hipotecari pagar la hipoteca que el rebut mensual del lloguer. Per això, sempre és aconsellable fer estudis de la viabilitat de cada cas i de les avantatges i desavantatges del lloguer i la hipoteca. Des de la Gestoria continuem apostant per la inversió en la compravenda si fos possible.

Un dels negocis històrics del barri
L'Asesoria Mateo Lobato és una empresa dedicada al sector immobiliari que treballa principalment a la zona de Mataró i Maresme. Amb serveis diversos dins el mercat immobiliari, treballen amb pisos, locals comercials, per compra venda, lloguers, torres, cases, així com assessoria fiscal, laboral, d'empreses i d'altres. Es troba situada al carrer Picasso de Mataró i treballa pricipalment en quatre àrees: corredor d'assegurances, assessoria d'empreses, gestions immobiliàries i com a agència financera.

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: