La concentració de la tarda es converteix en una farra

Milers de persones col·lapsen La Riera en to festiu i contra la violència i la repressió

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 03 Octubre 2017 20:23

Concentració a l'Ajuntament per l'Aturada General 3-O

L'aturada del 3 d'octubre s'ha convertit a Mataró en una farra. Si la d'aquest migdia ha estat la manifestació més gran de la història de Mataró, la concentració unitària d'aquesta tarda davant l'Ajuntament s'ha convertit en una altra demostració de força popular, amb milers de persones i amb un to festiu absolut. Dir que s'ha fet davant de l'Ajuntament, però, és limitar i molt l'abast real de la concentració. S'han omplert a vessar La Riera, el carrer d'Argentona, d'en Pujol i bona part de la Plaça de Santa Anna. Una autèntica gernació. La d'aquest dimarts és la jornada amb més gent al carrer que es recorda.

L'Ajuntament va xifrar els assistents en unes irreals 1.700 persones, mentre Mataró per la Democràcia en va calcular 12.000

La Riera estava col·lapsada de fet, ja, abans de les sis de la tarda. Els tractors de la pagesia tenien problemes per obrir-se pas i acabar aparcant a la Plaça de darrere l'Ajuntament i moure's per la principal artèria del centre de la ciutat era molt dificultós. Sí que s'han obert pas els ADF, a qui molta gent ha confós amb els Bombers. Al punt de les sis començava un acte breu i simple, amb música en directe amb el cantautor Genís Mayola que ha arrencat la gent a cantar l'Estaca. També hi ha hagut cinc minuts de silenci absolut en contra la violència policial.

Concentració a l'Ajuntament per l'Aturada General 3-O

Cançoner popular

La membre d'Òmnium Cultural Laia Nonell ha llegit el manifest unitari de la Taula per la Democràcia, en consonància amb la convocatòria que es feia a tot el país. Acte seguit s'ha cantat Els Segadors i ha començat una festa entre infantil i popular, amb la cançó 'Agafant horitzó' de Txarango, l'Invencibles dels Catarres o La Flama d'Obrint Pas. Ha estat una farra catalana de gent ballant a La Riera, que ha acabat aplaudint un pilar casteller o ballant El Bequetero com si fóssim en plenes Santes.

"PASSI-HO BÉ"

Rere l'Ajuntament, acabada la convocatòria, quedaven els tractors aparcats i la canalla hi jugava. Desconvocada la concentració, els carrers han tardat a buidar-se. Als concentrats els costava marxar cap a casa després d'una jornada de vaga o aturada per a ser recordada.