"És un barri tranquil i actiu"

Conchi Yañez és la propietària des de fa cinc anys de la Farmàcia de l'Havana, un negoci amb més de 50 anys

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 04 Octubre 2017 00:00

Ciutat 2017,  plaça havana

Com és la gent de l'Havana?

No visc al barri però hi treballo cada dia i, pel que veig des de la farmàcia, és un barri en què tothom es coneix i fa caliu. Està format per moltes famílies que hi viuen de sempre. Majoritàriament hi viu gent gran que porta tota la vida al barri i parelles joves que trien aquesta zona per viure-hi.

Que és el millor del barri?

Crec que el fet que hi hagi tres escoles de primària ajuda a què hi hagi molt bon ambient i molta vida. A la plaça de l'Havana i als seus voltants s'ha format un petit nucli comercial que encara dóna més vida a la zona. Té la platja i el centre molt a prop i, per tant, és un barri tranquil però molt actiu.

Té tots els equipaments que necessita?

Des del meu punt de vista el barri té pràcticament tot el que es necessita pel dia a dia. Hi ha un casal d'avis, organitzem festes de barri, festes de carrer com la del carrer Sant Pelegrí o la del carrer Sant Ramon, i moltes d'altres activitats. També comptem amb forces connexions d'autobús i el centre de la ciutat ens queda molt a prop. M'agrada molt la vida aquí i ens hi sentim tots molt a gust.

 

Ciutat 2017,  plaça havana

A part d'aquests elements, hi ha alguna mancança?

L'únic que hi falta, que penso que és important, és un supermercat perquè van tancar el que hi havia al carrer Floridablanca i no en tenim cap més. També penso que hi ha grans espais desocupats que abans eren fàbriques com, per exemple, la Seat, que se'n podria fer ús però estan quedant abandonats.