Denuncien l'atur elevat i la contractació precària

Comissions Obreres alerta per l'augment de l'atur i l'escassa protecció a les persones treballadores a la comarca del Maresme

Ciutat 2017, empenta atur mataro

Comissions Obreres (CCOO) alerta dels alts nivells d'atur al Maresme, així com de la contractació precària dels ciutadans i l'escassa protecció que reben els treballadors. En total, són més de 25 mil persones les registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació del Maresme (SOC) durant el passat mes d'agost, una xifra que ha augmentat en 590 persones respecte del mes anterior. La majoria d'aquests nous aturats provenen del sector serveis, fet que, segons CCOO, evidencia que l'economia maresmenca es recolza en un dels sectors més inestables.

L'elevada contractació temporal

En relació a la contractació, destaquen que les empreses abusen de la contractació temporal mentre que la indefinida mostra un creixement molt més lleu. El total de contractes a tot Catalunya durant el mes d'agost va ser de més de 200 mil persones, de les quals quasi el 90% eren contractes de caràcter temporal. Cal destacar que la contractació indefinida també va augmentar en més de 1.700 contractes, però la temporal ho va fer en més de 9.000.

Davant aquestes xifres i d'altres dades indicadores dels problemes laborals, CCOO reclama revisar l'encaix dels programes de protecció per a persones desocupades, exigeix al Govern la derogació de la Reforma Laboral per garantir els drets de les persones treballadores o afavorir l'estabilitat. A més, CCOO també demana enfortir la negociació col·lectiva per fomentar un increment dels salaris als convenis col·lectius i que hi hagi un augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i considera que calen més polítiques d'igualtat de gènere a escala laboral.