El PACMA vol modificar la nova Ordenança de tinença i protecció animal

El partit animalista presenta al consistori al·legacions per millorar l'ordenança que va ser aprovada al Ple Municipal

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 04 Setembre 2017 16:32

Especials 2014/2015, GOSSOS 2

El partit animalista PACMA ha presentat recentment davant el consistori un document amb les esmenes i millores que consideren necessàries per aconseguir una protecció efectiva dels animals a la ciutat. Consideren que és necessari que l'Ajuntament assumeixi noves responsabilitats i que no només s'exigeixin als ciutadans. A més, creuen que algunes sancions, molt estrictes, s'haurien de substituir per campanyes informatives.

Per aquest motiu, han establert una divisió en quatre tipologies de propostes al llarg del document. La primera categoria d'idees fa referència a les millores tècniques com, per exemple, corregir les diferents referències als arxius de dades d'identificació d'animals de companyia, que consideren desfassats.

Obligacions per l'Administració

El segon conjunt de mesures, fa referència als drets dels animals. Consideren que tan sols PACMA pot fer un recull exhaustiu i sense excepcions, de totes aquelles propostes que protegeixin tots els animals a Mataró. En tercer lloc, posen èmfasis en les obligacions de l'administració envers la protecció dels animals perquè opinen que només s'estipulen normes pels propietaris. Critiquen que les administracions no tinguin l'obligació de promoure més zones d'oci adequades pels animals de companyia ni de permetre, per exemple, l'accés dels gossos a les platges de la ciutat.

Maresme 2014/2015, civisme-passejar gossos

Sancions massa estrictes

Per últim, consideren que el règim sancionador que defineix la normativa és inadequat. Des del seu punt de vista caldria canviar les sancions pels propietaris que no dilueixin l'orina dels gossos amb aigua, una de les mesures més comentades entre la ciutadania, per sessions informatives que ajudin a la conscienciació de la ciutadania. Segons aquesta, els propietaris de gossos, a més de recollir-ne els excrements, estan obligats a llençar aigua damunt l'orina per diluir-la.

52 pàgines d'ordenança
El text de l'ordenança de tinença i protecció d'animals va ser aprovada pel Ple Municipal el passat mes de juliol amb una votació unànime a favor. Es tracta de 52 pàgines de contingut que esperen garantir la protecció dels animals de companyia, donar eines als tècnics per actuar davant les alteracions de convivència, entre altres elements.