Vuit mesos d'Ateneu Cooperatiu del Maresme

El projecte ha atès quasi 800 usuaris, ha ajudat a constituir vuit projectes d’Economia Social i ha aconseguit quinze insercions laborals

Ateneu Cooperatiu

L'Ateneu Cooperatiu del Maresme, una iniciativa de l'Ajuntament de Mataró, fa un balanç molt positiu dels vuit primers mesos des de la seva fundació. En total han atès 765 usuaris per resoldre les seves consultes, ha donat suport a constituir vuit projectes d'Economia Social i, per últim, han promogut un total de 15 insercions laborals.

L'àmbit formatiu és un dels principals eixos de treball de l'Ateneu Cooperatiu. En total, s’han dut a terme 48 hores de formació sobre la fórmula cooperativa a la quan han assistit majoritàriament persones emprenedores o que formen part de projectes d’economia social. També s’han fet quatre tallers per a joves de Palafolls, Canet de Mar i Mataró.

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme, per la seva banda, ha organitzat directament set actes propis de sensibilització com són, per exemple, una xerrada sobre cooperatives d’habitatge, cinefòrums, “cafès cooperatius”, classes obertes amb la participació de diverses cooperatives del territori, entre d'altres.

Ateneu Cooperatiu

Un projecte de comarca

La seu de la Cooperativa es troba al Cafè del Mar de Mataró però el projecte ha visitat 25 municipis maresmencs per donar a conèixer la seva activitat i establir col·laboracions. A més, s’han dut a terme dos punts informatius al territori, a Tordera i a El Masnou, i n’hi ha dos més de programats per les pròximes dates, a Sant Andreu de Llavaneres i a Canet de Mar.

Transformar en cooperatives i societats laborals

El projecte compta amb el Consell Comarcal del Maresme i amb la col·laboració de Tecnocampus, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. L’Ateneu treballa per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals i promociona la fórmula cooperativa i de les Societats Anònimes Laborals per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.