Bones xifres pel turisme mataroní

Quasi 10.000 visitants han estat atesos entre l'Oficina de Turisme i el punt d'informació turística del Centre Cívic Cabot i Barba fins al 15 d'agost

Aquest estiu ja són més de 1.800 les persones que han participat en les rutes i visites guiades programades per l'Ajuntament. També cal destacar que el personal de l'Oficina de Turisme de Mataró i el del punt d'informació turística situat al Centre Cívic Cabot i Barba han atès 9.473 persones entre l’1 de maig i el 15 d’agost. Aquesta xifra supera en més d'un 30% el nombre d'usuaris que van demanar informació en el mateix període de l’any passat.

Majoritàriament es tracta d'estrangers procedents de França (un 44%), seguits dels de Regne Unit (més d'un 13%), de Països Baixos (un 9%) i d'Alemanya (més del 6%).

Les rutes i visites, un èxit

De les més de 1.800 persones que han assistit a alguna de les visites guiades i rutes oferides per la ciutat, més de la meitat les han valorades amb un 10 sobre 10, un resultat immillorable. A més, un 30% les puntua amb un 9 sobre 10. El públic més freqüent entre les visites guiades són les dones d'entre 40 i 65 anys, procedents del Maresme o de la província de Barcelona. Per altra banda, les visites audioguiades són les més escollides entre els estrangers (un 22% procedents d'Itàlia, un 17% de França, entre d'altres), tot i que també compta amb un públic destacable de Mataró, Catalunya i l'Estat Espanyol.

Wifi a tres platges
Una altra de les novetats turístiques d'enguany era l'ampliació del servei gratuït de Wifi a les platges de Sant Simó. L'any passat només estava disponible pels banyistes del Varador i el Callao. L'ús d'aquest servei ha augmentat un 115%, comptant ara amb quasi 4.000 persones que l'han fet servir.