Jazz de gran qualitat al Clos Arqueològic

La sisena edició del festival 'Tast de Jazz' que combina grans músics a l'espai de la vil·la romana de Torre Llauder es tanca dissabte

  • Redacció // Fotos: Gerard Chumilla
  • Dijous, 24 Agost 2017 17:17

Cultura 2017, tast de jazz-dani neloEl clos arqueològic de Torre Llauder, un dels jaciments d'origen romà més destacats de la zona, tornarà a acollir el millor jazz i bon menjar a la fresca amb el Festival Tast de Jazz. Ja és la sisena vegada que se celebra a Mataró i enguany té lloc des de dijous fins a dissabte, amb el darrer concert. Les cites són a les nou de la nit, quan comença a fosquejar i cada concert va a un preu de 12 euros l'entrada individual, o 30 euros l'abonament per tot el festival. Tres dies de jazz de primera amb artistes de renom i la possibilitat de gaudir de la seva música en un espai únic i acompanyar-la d'entrepans, tapes i begudes de la mà del restaurant del Casal de l'Aliança. El Tast de Jazz es programa el darrer cap de setmana de mes amb la intenció d'esdevenir el gran reclam de l'inici del nou curs cultural, musical i festiu a la ciutat.
Tast de Jazz és possible gràcies al suport de l'Ajuntament però sobretot a l'empenta de l'associació Jazz Maresme que encapçala Ivó Oller i Fabrés Produccions Musicals, amb Pere Pons al capdavant. Es tracta dels dos actors habituals que impulsen els cicles de referència en aquest tipus de música.

L'aposta pel jazz
El cicle de Torre Llauder és una mostra més de la tirada que aquest tipus de música té a la ciutat. Mataró acumula en la darrera dècada diferents cicles al voltant del jazz com les antigues Nits de Jazz al Casal l'Aliança, el cicle 'A la vora del Jazz' que programa cada any o l'èxit de conjunts com la Big Band Jazz Maresme.

Cultura 2017, tast de jazz-dani nelo
Dani Nel·lo i els saxofonistes salvatges
El seu serà, sens dubte, el nom que més sonarà a tothom perquè parlar avui en dia de Dani Nel·lo és fer-ho de l'intèrpret de jazz més conegut del país i d'un saxofonista versàtil i sempre poderós en escena. Nel·lo és el colofó del sisè 'Tast de Jazz' amb una proposta que es presenta com "Els saxofonistes salvatges"  on versiona temes d’alguns dels seus herois saxofonístics, com ara Arnett Cobb,
Noble Watts o Red Prysock.

Uns són coneguts pel gran públic i altres resulten més anònims, però tots, per separat i com a conjunt, van conformar un fenomen únic i insòlit en la història de la música popular. Tots els concerts de Nel·lo són sempre espectaculars. No badin per les entrades.