Es redueixen en un 3,8% els delictes a Mataró

La tendència a la baixa destaca per un 35% menys de robatoris amb força en cotxes, habitatges i locals comercials

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 18:52

La Junta local de Seguretat

Bones notícies en relació a la seguretat a la ciutat: es manté la tendència a la baixa segons les dades presentades per la Junta Local de Seguretat. Els delictes s'han reduït en un 3,8% de mitjana entre el juliol del 2016 i el juny del 2017. Tot i això, han detectat un augment dels robatoris amb violència i intimidació del 4,8%.

Les xifres per sectors

Les dades diferencien entre els delictes contra patrimoni, que s'han reduït un 3,8%, mentre que els delictes contra persones ho fan en un 4,7%. En relació als fets concrets, destaca sobretot la gran reducció en el nombre de robatoris amb força (-22,4%) i especialment aquells que més alarma provoquen: en interior de vehicle (-19,0%), en habitatge (-35,2%), en establiment (-34,2%) i en empreses (-20,3%). Els robatoris amb violència i intimidació, però, han experimentat una remuntada del 4,8%.

En marxa el Pla de Seguretat Local 2016-19
En el primer any de vigència del pla, que es va posar en marxa el 2016, ja ha activat 91 de les 253 línies d’actuació que es proposen, les quals suposen un 36% del total. Aquestes dades demostren l'expectativa que en els pròxims anys es vagin assolint les actuacions i resultats previstos. 

Activitat de la Unitat de Convivència i Civisme

La Policia Local ha presentat a la Junta Local de Seguretat la seva nova Unitat de Convivència i Civisme, que ha nascut recentment per afrontar els problemes amb pisos ocupats o intents d'ocupació. En aquest sentit, durant els primers tres mesos de funcionament, la Unitat de Convivència ha portat a terme més d'una cinquantena d'intervencions en pisos ocupats i 10 intents d’ocupació impedits en el moment, entre altres.