Commemoració avui dels 75 anys de l'afusellament de Joan Peiró

Carme Forcadell liderarà l'homenatge a la figura del líder cooperativista i sindicalista

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 00:00

Ciutat 2017, joan peiró-75 anys afusellamentEnguany se celebra el 75è aniversari de l'afusellament del líder sindicalista i cooperativista Joan Peiró i Belis, el qual era originari d'Hostafrancs. Condemnat pel Règim franquista, Peiró va ser un destacat dirigent de la CNT en l'àmbit català i espanyol, director de la cooperativa Cristalleries de Mataró i ministre d'Indústria de la II República. Va ser declarat fill adoptiu de la ciutat a títol pòstum per la seva vinculació amb Mataró.

Per homenatjar la seva figura, aquest dilluns 24 de juliol a les 17.30 h de la tarda, al Cementiri dels Caputxins, tindrà lloc un acte amb quatre parts diferents que es preveu que duri una hora aproximadament. L'homenatge 'Joan Peiró: 75 anys del seu afusellament (1942 - 2017)' es realitzarà davant el nínxol familiar de Peiró-Olives i comptarà amb representants institucionals de Catalunya i el País Valencià amb la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, al capdavant. A més, abans de la cloenda es realitzarà una ofrena floral oberta a entitats i organitzacions.

Els organitzadors

Més de quaranta entitats, partits, sindicats i persones particulars s'han coordinat per fer accions de reconeixement a la figura de Joan Peiró. Amb voluntat que l'acte tingui repercussió nacional, conviden a tothom qui ho desitgi a participar-ne. Peiró va ser afusellat a Paterna (País Valencià) però als anys 90 el seu cos va ser traslladat a Mataró.