El comerç de Mataró lamenta el fre al Corte Inglés

Les associacions de comerciants de la FAGEM donen suport a l'Ajuntament en la decisió d'interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem

Ciutat 2014/2015, llegada corte ingles 3

Els comerciants de Mataró, que donen suport a l'arribada del Corte Inglés, consideren que s'han posat massa traves al centre comercial. Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de declarar 'nul·la de ple dret' la modificació urbanística de l'Ajuntament de Mataró entorn de l'illa de can Fàbregas i de Caralt, el comerç de la ciutat vol expressar la seva indignació pel retard en l'arribada dels grans magatzems i donar suport a l'Ajuntament en el recurs de cassació que vol interposar.

Aquesta decisió obligarà al consistori a refer tot el procés urbanístic de l'àmbit i, és per aquest motiu, que l'Ajuntament es proposa interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem (TS). Les associacions de comerciants de la FAGEM tals com la Unió de Botiguers de Mataró i el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Comarca donen suport a l'Ajuntament en la decisió, juntament amb Bulevards i l'Associació del Casc Antic.

Les opinions dels comerciants

En suport al Corte Inglés, que havia de construir-se a l'espai de l'antiga Fàbrica de Can Fàbregas, el president de la Unió de Botiguers, Jordi Novo, ha destacat que l'arribada dels grans magatzems seria un pol de dinamització de l'activitat comercial del centre de la ciutat. Per la seva banda, Enric Bartrés, president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, ha afirmat que el Corte Inglés és desitjat per “la majoria dels mataronins” i considera que seria un revulsiu per a la restauració i l'hostaleria de la ciutat.