Primer "Sopar en blanc" a Mataró

Divendres 14, trobada de persones per a un pícnic urbà en un lloc sorpresa

  • Redacció
  • Dimarts, 11 Juliol 2017 11:24

Sopar Blanc

Els seus promotors diuen que serà un pícnic urbà, en un lloc que no es desvelarà fins mitja hora abans de l’hora de sopar i que és una iniciativa que té “la finalitat de retrobar el teixit humà i social de la ciutat”. Aquest dissabte se celebrarà el primer “Sopar en blanc” a Mataró, una iniciativa que reuneix persones agrupades per taules. El motiu del nom? Que tothom ha d’anar vestit de blanc.

A París el Sopar en Blanc (Le dîner en blanc) se celebra des del 1988, és un fenomen social que s'ha estès a llocs tan distants com Las Vegas, Boston, Brisbane, Sydney, Ruanda, Milano, Ciutat de Mèxic, Montreal, Toronto, Vancouver, San Juan de Puerto Rico, Filadèlfia, Chicago, Cincinnati, Nova Orleans, San Diego i Singapur. Ara ha arribat el torn de Mataró de la mà de l'interiorista Xavier Martín.

L’organització fa “Cap de taula” a 50 persones de diferents perfils de la ciutat i aquests han de buscar a 14 persones per sopar en la seva taula aquell dia.

És un pícnic urbà que té com a finalitat retrobar gent d'una mateixa ciutat abans de vacances. “Una radiografia del teixit humа i social de la mateixa”, expliquen els organitzadors. El punt de concentració serà a les 20:00h a la Plaça Santa Anna, tots i totes vestits de blanc. A les 20:30h s’enviarà la localització del sopar als Caps de taula. Un cop els Cap de taula saben la localització del sopar, cada taula tindrà fins a les 21:30h per a muntar-la i decorar-la amb motius i el menjar. Cada taula portarà el seu menjar, estovalles, copes i plats de vidre, begudes i attrezzo.

Sopar Blanc
Un cop estiguin totes les taules muntades, el jurat format per 5 persones deliberaran quines taules seran les guanyadores dels diferents premis.