CCOO denunciarà irregularitats en el procés de revocació de Mataró Bus

Segons el sindicat, l'empresa va utilitzar fraudulentament el vot de directius, caps i inspectors per assolir la majoria suficient que no tenia el col·lectiu de conductors

Ciutat 2013, Mataro bus

Comissions Obreres (CCOO), juntament amb la Unió General de Treballadors (UGT), denunciarà públicament el paper de l'empresa gestora en l'intent de revocació del Comitè d'Empresa de Mataró Bus. L'empresa gestora és Corporación Española de Transportes (Grupo Avanza). Segons CCOO, han comès fins a un total de 8 irregularitats, algunes d'elles greus.

Algunes irregularitats que critiquen els membres sindicals són que la data de convocatòria de l’assemblea es va triar durant les vacances de dos membres del comitè, entre ells el president, el qual l’hauria d’haver presidit o que a les signatures de convocatòria estaven barrejades les de personal del col·legi de tècnics i directius amb el col·legi d’especialistes i conductors, que consideren que no poden estar junts. També denuncien que presumptament es va impedir la feina dels interventors, que no van poder comprovar amb el cens el procés de votació i, a més, que hi va haver vots per correu, no permesos, per impossibilitat de control.
 

Continua i s’amplia la campanya #LaraREADMISSIÓ
La maniobra de l’empresa per revocar el comitè i debilitar la campanya per la readmissió del sindicalista acomiadat, J. A. Lara, amb l'etiqueta #LaraREADMISSIÓ, tindrà com a resposta la intensificació d’aquesta. A més de CCOO, el sindicat d'UGT s'ha afegit a la campanya, que afirmen que es redirigirà cap a l’Ajuntament de Mataró com a administració responsable del servei perquè exigeixi a l’empresa la readmissió del company Lara i el respecte a la llibertat sindical.