La renda de les famílies mataronines és inferior a la mitjana catalana

La mitjana del Maresme també està per sota de la catalana, que se situa als 16,9 mil euros bruts per habitant a l'any

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 03 Juliol 2017 17:05

Maresme 2017, població del maresme creix

Segons l'anàlisi realitzada per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, els mataronins tenen una renda mitjana per habitant inferior tant a la mitjana catalana, com a la maresmenca. Mentre que un mataroní disposa de 14,5 mil euros anuals bruts, la mitjana catalana se situa en els 16,9 i la de la comarca en els 16 mil euros anuals. Els resultats obtinguts neixen de les dades oficials del 2014 i mostren diferències significatives entre els diferents municipis del Maresme.

La renda mitjana per habitant al Maresme va ser de 16.000 euros, sent la remuneració salarial el recurs bàsic d'ingressos familiars en quasi un 60%. Els ingressos de les famílies procedents de prestacions socials, en canvi, va ser del 19,7%.

Pineda de Mar i Tiana, els dos extrems

Mentre que els habitants de Pineda de Mar tenen una renda per càpita mitjana de 13.300 euros per habitant, els de Tiana disposen d'una mitjana de 20.200 euros anuals, dos extrems molt diferenciats entre ells. En conjunt, les poblacions del Baix Maresme presenten unes xifres superiors que es van reduint a mesura que els municipis s'acosten a la comarca de La Selva.

L'Alt Maresme té una renda per càpita superior
Tot i que en conjunt la renda maresmenca és inferior a la catalana, hi ha 15 municipis de la comarca que la superen i 3 d'ells es troben entre els 8 primers del rànquing català. Es tracta de Tiana, Cabrils i Teià.