Augmenten la informació sobre la recollida de trastos vells

Una nova campanya de sensibilització sobre el servei de recollida es posarà en marxa per millorar l'estat de neteja de la ciutat

Campanya recollida trastos vells

La recollida de trastos vells, un servei municipal que facilita als ciutadans el lliurament d'objectes voluminosos, és la protagonista de la nova campanya de sensibilització i informació llançada des de l'Ajuntament. L'objectiu és el de millorar l'estat de neteja de la ciutat. Els objectes es recullen un dia diferent de la setmana a cada una de les 6 zones en què s'ha dividit el nucli urbà de Mataró. La campanya vol fer arribar la informació a tots els ciutadans per saber quan i com han de deixar al carrer les deixalles de grans dimensions.

Els mobles vells, andròmines, matalassos i electrodomèstics de gran volum són els objectes que el servei municipal recull al llarg de la ciutat. Els ciutadans els han de deixar davant el portal de casa, sense obstaculitzar el pas de vianants, la nit abans o fins a les 8 h del matí del dia de recollida. També es poden lliurar a les dues deixalleries fixes de Mataró.

Una recollida poc efectiva

Fins ara, només un 31% dels trastos vells recollits han estat dipositats al carrer el dia correcte. Aquest fet és un problema que genera un impacte important a la via pública i empitjora l'estat de neteja dels carrers. La campanya, presentada per la regidora de Via Pública, Núria Moreno, vol augmentar el percentatge d'èxit de la recollida.

Avui això no toca
Un fulletó informatiu a cada casa, anuncis de premsa i publicacions digitals, seran alguns dels mitjans de difusió de la campanya. A més, quan un objecte vell es deixi al carrer el dia equivocat, el personal del servei l'identificarà amb un adhesiu amb la frase 'Avui això no toca' i s'indicarà el dia correcte. En total l'Ajuntament invertirà uns 50.000 euros en aquesta campanya de sensibilització.