La 20a Nit de la Solidaritat se centra en Israel i Palestina

La projecció d'un documental, així com la descoberta de projectes i treballs per a la pau, van ser els temes protagonistes de l'acte

Nit de la Solidaritat

La 20a edició de la Nit de la Solidaritat va tenir lloc al Casal de l'Aliança al voltant de la pau i del conflicte a Israel i Palestina. L'acte va comptar amb la regidora de Benestar Social, Isabel Martínez, així com amb l'alcalde David Bote, i l'activista dels Drets Humans i director acadèmic de l'Institut Universitari ONO, Meir Margalit. Martínez va presentar la memòria 2016 de 'Projectes de Cooperació i sensibilització 2016'. També es van compartir experiències i projectes de treball i es va projectar un documental sobre les dones d'Israel i Palestina titulat 'Dones construint la pau a Israel-Palestina'.

Organitzacions feministes i pacifistes

El documental projectat, del programa 'Latituds' del Canal 33, va acostar als assistents la realitat viscuda a la zona i va mostrar les organitzacions feministes i pacifistes on dones jueves i palestines treballen per una mateixa causa: la pau justa. N'és un exemple 'Dones de Negre', una xarxa internacional que es manifesta cada setmana des de fa més de 20 anys per la pau. També el cas de 'New Profile', una organització israeliana formada per dones joves que treballa a llarg termini per desmilitaritzar la seva societat i convertir-la en pacífica i respectuosa amb els drets humans.

20a Nit Solidaritat
Els drets humans en l'actualitat
Meir Margalit va impartir una conferència sota el títol 'Els Drets Humans en l'era postmoderna: la pau a Israel-Palestina', que va tractar tres temes principals: la situació dels drets humans en la societat postmoderna, la situació a Israel i, per últim, la necessitat de regenerar el pensament humanista i la democràcia.