Nova unitat policial per atendre les ocupacions

La unitat, que també portarà a terme altres tasques per garantir la convivència, compta amb 8 agents que ja han intervingut 25 casos d'ocupació il·legal d'habitatges des de l'1 de maig

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 31 Maig 2017 13:21

Presentació Unitat Civisme i Convivència

Mataró crea la Unitat de Civisme i Convivència de la Policia Local que es dedica, des que va iniciar l'activitat l'1 de maig, a atendre les demandes ciutadanes relacionades amb les ocupacions il·legals d'habitatges. La regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, va destacar durant la roda de premsa de presentació que han posat en marxa “un protocol que unifica les actuacions per donar resposta efectiva a les ocupacions d'immobles”. A més, va afirmar que la unitat buscarà resoldre els conflictes de convivència, no només en relació a les ocupacions.

Un total de 8 agents de policia dividits en dos torns i 2 caporals formen la Unitat que des de l'1 de maig ja ha intervingut 25 casos. A més, s'han evitat tres ocupacions amb la intervenció quan s'intentava accedir a l'habitatge a partir de l'avís dels veïns.

La Unitat neix com a eina de gestió de casos de proximitat

Les ocupacions il·legals no són l'única àrea d'actuació de la unitat, sinó que també es faran càrrec de l'organització i execució de campanyes de conscienciació i prevenció de qüestions relacionades amb la convivència i el civisme, així com la interlocució amb associacions i entitats veïnals, comercials, educatives, religioses, entre d'altres.

La roda de premsa de presentació va comptar amb alguns dels agents de la Unitat, a més de l'Intendent Major i el Subinspector. L'Intendent Major va destacar que aquesta respon a un “nou model de policia de proximitat”.


Presentació Unitat Civisme i Convivència

Diferenciar les ocupacions per actuar de manera adequada
A més, la regidora de Benestar Social, Isabel Martínez, va deixar clar que el tema de les ocupacions “és polièdric” i que distingeixen entre les ocupacions per necessitat, a les que va afirmar que intenten donar resposta, de les que “causen problemes amb els veïns i l'entorn” i en les que cal intervenir.