Adhesius a terra per a senyalitzar els edificis vinculats a Puig i Cadafalch

Mataró estableix una ruta per vuit edificis projectats per l’arquitecte i també la seva casa natal

  • Redacció
  • Dimarts, 09 Maig 2017 16:44

Adhseiu Puig i Cadafalch

Vuit adhesius a terra, a tall de senyals, marquen a la via pública vuit cases relacionades amb Josep Puig i Cadafalch. Mataró ha senyalitzat així els principals edificis vinculats a l’arquitecte amb l’objectiu d'“apropar als ciutadans i als visitants la importància de la figura de l’arquitecte i el valor històric i patrimonial del llegat que va deixar a la ciutat”. D’aquesta manera es configura una ruta autònoma entre vuit punts, set construccions amb el segell del mateix arquitecte i la seva casa natal, al Carreró.

Adhseiu Puig i Cadafalch
Els espais senyalitzats són la Casa Sisternes, considerada la seva primera obra; la Casa Parera; la botiga La Confianza; La Beneficència; la Casa Coll i Regàs; el mercat de la Plaça Gran, conegut popularment com El Rengle; el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró; i, la casa natal de l’arquitecte.

Al pati de La Beneficència, seu de la Direcció de Cultura, s’hi podrà trobar una instal·lació expositiva centrada a donar una visió general del personatge des de les diverses vessants en les quals va treballar i va esdevenir una figura primordial del seu temps.