Un 13% més de llocs de treball en turisme

L'ocupació en aquest sector a la comarca ha crescut respecte dels anys anteriors a la crisi

Turisme hotel Atenea

L'informe 'Activitats turístiques. Situació laboral' elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, conclou que l'ocupació en el sector turístic ha augmentat al llarg dels darrers 5 anys al Maresme. Els llocs de treball en les quasi 1.700 empreses del sector l'any 2016 han superat en un 13% els que hi havia abans de la crisi, l'any 2008, i el nombre de negocis del sector ha viscut un creixement interanual del 3,24%. En general, aquestes xifres indiquen que el sector turístic a la comarca es troba en un bon moment.

Més de 14.000 treballadors en activitats turístiques
Durant el 2016 en concret el sector turístic va donar feina a quasi 11.000 assalariats i a més de 3.000 autònoms, sobretot en serveis de menjar i begudes, que són els que més ocupació generen majoritàriament en el segon i tercer trimestre de l'any.

Un sector irregular al llarg de l'any

Tot i les bones xifres, cal destacar l'estacionalitat d'un sector en el qual varia la contractació de personal en funció del moment de l'any. L'estudi mostra que en el segon i tercer trimestre de l'any les contractacions augmenten, mentre que en el primer i el quart disminueixen. Les èpoques amb més llocs de treball corresponen a la temporada de sol i platja, un dels pols d'atracció més importants de la comarca.

El Consorci de Turisme es proposa impulsar els valors patrimonials, culturals, esportius o gastronòmics de la comarca per capgirar l'estacionalitat del turisme a la comarca mitjançant la millora de la qualitat dels serveis, la creació de nous productes turístics, el coneixement de les inquietuds del visitant, entre d'altres.