Alumnes de Santa Anna creen un projecte per ajudar als pacients de pediatria

Somriures Conjunts vol crear una xarxa de voluntariat que acompanyi els infants malalts que ha estat impulsat per 10 estudiants de 4t d'ESO

Somriures conjunts

Somriures Conjunts és una iniciativa solidària nascuda en una classe de l’optativa de 4t d’ESO de l’Escola Pia de Mataró que, inicialment, només havia de ser un projecte d’aula. Una desena d'estudiants del centre, amb el suport del seu professor Carlos Guillén, s'han reunit amb l'Hospital de Mataró per posar en pràctica aquest projecte original i innovador. Somriures Conjunts té la finalitat de crear una xarxa de voluntaris a la ciutat que acompanyin els nens i nenes malalts que han de fer estades de llarga durada a l’hospital.

Els infants en una situació més difícil

Les deu joves impulsores de la idea volen realitzar tot tipus d'activitats perquè els nens i nenes que han d'estar a l'Hospital de Mataró se sentin recolzats i acompanyats en aquesta etapa tan dura. A través dels jocs, els contes, els treballs manuals o la màgia, pretenen fer somriure als infants hospitalitzats i aconseguir que desconnectin de la rutina al centre.

Demanen voluntaris per a ajudar als nens i nenes que més ho necessiten
No és el primer projecte d'aquestes característiques en altres centres hospitalaris i l'acollida ha estat molt bona. Per aquest motiu les creadores de Somriures Conjunts creuen amb fermesa que podran contagiar el seu somriure als infants que més ho necessiten. A més, fan una crida a la solidaritat i implicació dels ciutadans perquè s'escampi per tota la ciutat.