El paper de la dona en el cooperativisme guanya la Beca Joan Peiró

El projecte de treball de recerca de Mariona Zamora ha estat escollit i rebrà la beca dotada amb 3.000 euros

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimarts, 28 Març 2017 17:03

Beca Joan Peiró

L’emprenedoria cooperativista des de la perspectiva de gènere ha estat el tema escollit per rebre la 4a Beca Joan Peiró de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. La innovadora proposta de Mariona Zamora Juan ha destacat d’entre els quatre projectes candidats presentats per aquesta beca amb dotació econòmica de 3.000 euros. Zamora compta amb un any per elaborar el treball amb el suport i seguiment dels membres del jurat.

El paper de la dona en el cooperativisme

El projecte de treball de recerca escollit en aquesta edició es titula “Emprenedoria cooperativista, desenvolupament local i governança democràtica a la comarca del Maresme. Una aproximació des de la perspectiva de gènere”. Segons ha explicat Víctor Ligos, representant del Jurat de la beca, el projecte tractarà el paper de la dona al Maresme en el procés cooperatiu, una temàtica innovadora fins ara perquè investiga el paper de la dona de manera directa.

Economia social i memòria històrica del moviment cooperativista

La Beca Joan Peiró, que s’atorga des del 2008 de forma bianual, busca fomentar la recerca al voltant del cooperativisme, l’economia social i la recuperació de la memòria històrica del moviment obrer. L’acte de presentació del guanyador ha estat presidit per la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, i ha comptat amb l’historiador i membre del Jurat Víctor Ligos i el Director de la Unió de Cooperadors, Miguel Guillén.

75è aniversari de l’afusellament de Joan Peiró

El militant anarcosindicalista mataroní, Joan Peiró, el qual va ser secretari general de la CNT, va ser afusellat ara fa 75 anys. Per aquest motiu una comissió ciutadana ha impulsat la celebració de l’Any Joan Peiró i durant el 2017 es portaran a terme una vintena d’actes culturals, acadèmics i institucionals.