Avui és el gran dia de la Volta a Mataró

Després de passar dilluns, avui surt l’etapa des del Camí de la Geganta amb Alejandro Valverde de líder

  • Redacció
  • Dimecres, 22 Març 2017 08:55

1a etapa Volta Ciclista

Mataró és aquest migdia el punt de partida de la tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Per quart any consecutiu la capital del Maresme torna a figurar amb entitat pròpia en el llibre de ruta d'una prova que, esportivament, presenta molts més al·licients que en anys precedents. Un dels tres grans favorits a la victòria final, el murcià Alejandro Valverde ja lluirà avui pel Camí de la Geganta els colors de líder després de la gran victòria del seu equip, el Movistar, en la contra-rellotge per equips de Banyoles d'ahir.

Llegeix la crònica de La Fosbury de la CRE d'ahir

Els últims tres anys tot el pilot sortia de Mataró amb un esprínter de líder i amb els grans favorits amagant les seves cartes. No serà pas així, avui. Valverde ha sortit molt reforçat de l'etapa d'ahir i el trajecte que avui dimecres arrenca a Mataró és d'etapa gran, amb final a La Molina. Froome, que ha perdut més de quaranta segons i Contador, amb més d'un minut s'han de plantejar ja avui intentar arrancar segons al líder de la competició. La tensió competitiva entre ciclistes serà molt major avui, ja a la sortida, que no pas els tres anys precedents.

Des de primera hora està tallat el Camí de la Geganta que acollirà els autobusos i la infraestructura dels equips, seguint el mateix patró organitzatiu dels darrers anys. A partir de les 11.30 h obrirà el control de firmes, al Parc Nou amb el que començarà la desfilada de ciclistes entremig dels aficionats, abans que a les 11.45 h es decreti la sortida neutralitzada.

1a etapa Volta Ciclista
El recorregut d'avui per Mataró
Sortida des del Camí de la Geganta a les 11.45 h
Recorregut: Recorregut: Plaça d’Espanya - passeig de Carles Padrós - avinguda del Velòdrom - carretera de Cirera - plaça de França - Via d’Europa - plaça de Granollers - avinguda de Josep Puig i Cadafalch - carretera d’Argentona.