Dos operadors hotelers s’interessen en Mataró

La ciutat estudia la possibilitat de construir un nou hotel i busca la promoció del turisme gastronòmic i esportiu

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 15 Març 2017 13:01

Ciutat 2014/2015, FP IVECO

El boom turístic de Mataró ha fet que alguns operadors hotelers hagin fixat la vista en la ciutat per instal·lar-s’hi. Així ho va confirmar la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén, que va afegir que l’Ajuntament “està estudiant la possibilitat de construir un nou hotel”, un projecte que va assegurar, però, “que encara està molt verd”.

Marta Marimon, directora de l’hotel Atenea, i Manel Auñón, director de l’URH Ciutat de Mataró, van explicar que en els mesos de més turistes s’han arribat a ocupacions del 75 per cent als hotels de la ciutat, però que no s’ha arribat al 100 per cent en cap cas.

Les xifres, tanmateix, són molt bones per a un sector en ple creixement que ha vist en Mataró una nova opció per instal·lar-se a la costa de Barcelona. D’una banda, l’Ajuntament confirma que té interès en què es construeixi un nou hotel a la zona d’Iveco-Pegaso, propera a la platja i a l’estació, ben connectada també amb la resta de la ciutat. Un projecte que s’està estudiant i que ja ha rebut la petició de dos operadors hotelers que estarien interessats a instal·lar-se a Mataró.

Incrementar el turisme

A banda d’aquest projecte a mig termini, la ciutat té més projectes de futur per augmentar l’arribada de turistes a la ciutat. “L’objectiu és fer créixer el turisme esportiu amb la celebració, cada cop més, d’importants esdeveniments esportius a la ciutat o a les rodalies”, va remarcar Guillén. I és que aquest és un turisme que mou molta gent i que pot aportar riquesa durant tot l’any.

El turisme gastronòmic i familiar són dues branques més que es volen potenciar i pel que, en línia amb el turisme genèric que arriba a l’estiu, “s’han de plantejar més activitats”, va assenyalar Marimon. En aquest sentit, Guillén va apuntar que “s’està treballant per intentar que passin més coses a l’agost”, una època de l’any en què tradicionalment la ciutat té poca vida.