Mataró es consolida com a destí turístic

La ciutat va rebre prop de 88.000 viatgers l’any passat i les pernoctacions van augmentar un 10 per cent respecte del 2015

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 15 Març 2017 11:21

Rdp_Turisme març 2017

Mataró va batre tots els rècords en relació al turisme el 2016. Més de 88.000 persones van passar per la ciutat l’any passat i es van produir més de 234.000 pernoctacions. Xifres, totes dues, que augmenten en relació al 2015 i que, en paraules de la regidora de Promoció de Ciutat, Dolors Guillén, consoliden la ciutat “com un destí turístic”.

“Ens comencem a sentir com un destí turístic més de la comarca gràcies a l’augment de turistes i a l’estabilitat de la temporada”, va remarcar Guillén en roda de premsa, ja que durant vuit dels dotze mesos es va registrar una activitat turística considerable. De fet, en tot el 2016 van passar per la ciutat 88.000 viatgers, un 8,8 per cent més que el 2016 i es van produir 234.378 pernoctacions entre els quatre hotels i el càmping, el que també suposa un augment, en aquest cas de fins al 10,1 per cent.

Oficina Turisme

El perfil del turista, a més a més, ja és majoritàriament estranger, ja que el 58 per cent d’aquells que van pernoctar ho eren, el que suposa que aquest tipus de viatger ha crescut un 20 per cent. I el més comú d’ells és el francès. Segons la regidora, “es deu a la gran feina duta a terme, no només en fires i congressos per part de l’Ajuntament, sinó també gràcies a les campanyes de promoció dels hotels”.

Mataró compta actualment amb 806 places d'hotel i un càmping amb capacitat per a unes 1.000 persones

Per què trien Mataró?

Però per què escullen Mataró? Tal com va explicar la directora de l’Hotel Atenea, Marta Marimon, “hi juga un paper clau la proximitat amb Barcelona i la tranquil·litat de la ciutat”, dos elements que faciliten que les estades a Mataró s’allarguin fins a les quatre nits de mitjana. Ara bé, en relació a les activitats que desenvolupen els turistes durant la seva estada “hi destaquen la platja i les rutes culturals, un dels nostres grans actius”, especialment buscades per les visites a la Capella dels Dolors i la basílica de Santa Maria i la Casa Coll i Regàs.

Capella dels Dolors

Amb aquestes dades a la mà, l’Ajuntament de Mataró ja ha començat a treballar en una Taula de Sector amb els agents implicats com són els hotelers, amb qui a partir d’ara “vol estudiar les dades” per “analitzar les necessitats dels turistes i respondre-hi correctament”. Un exemple d’aquesta col·laboració és un punt d’informació turística que aquesta primavera s’instal·larà a la platja del Varador, a demanda del sector hoteler.

35 pisos turístics registrats

Mataró compta actualment amb 35 pisos turístics registrats, segons dades aportades per Dolors Guillén. “Són pisos amb qui treballem de forma regular per oferir-los tota la informació relativa a la ciutat i a l’oferta turística perquè la puguin oferir als visitants”, va detallar la regidora, encara que va assegurar que no té informació sobre l’activitat d’aquests pisos, ja que no depèn de l’Ajuntament.