El Gremi d'Hostaleria s'oposa a la nova taxa de neteja per a discoteques

Posa sobre la taula la prohibició d'entrada de menors als locals d'oci nocturn per eradicar el botellón

  • Redacció
  • Dilluns, 06 Març 2017 10:38

Ciutat 2014/2015, botellon 2

La proposta de l'Ajuntament de Mataró d'implantar una nova taxa o preu públic als locals d'oci nocturn per pagar part de la despesa en neteja del Polígon del Pla d'en Boet, suscita un rebuig frontal entre els operadors. És el cas del Gremi d'Hostaleria i Turisme, que representa el sector i que en un comunicat públic deixa clar que són contraris a l'aplicació d'una nova figura impositiva "per serveis que ja paguem". Els locals consideren que la brutícia que es genera a la via pública no la creen els establiments "sinó els nois i noies que accedeixen a la zona, molts dels quals no entren als locals" i afegeixen que "la brutícia que queda escampada per terra els caps de setmana, són les restes i envasos de begudes que compren en comerços alimentaris de Mataró o de fora de la ciutat. Els empresaris ja paguen la brossa que generen a l’interior dels seus locals, via taxa de recollida d’escombraries o mitjançant certificacions de terceres empreses que presten aquests serveis de recollida".

El problema del botellón

Pel Gremi d'Hostaleria el 'botellón' és un fenomen social estès arreu al qual s'oposen i "són les administracions les que han de solucionar aquest problema social, aplicant les normatives, i sense criminalitzar un sector que és aliè a aquestes pràctiques".

És en aquest punt que posen sobre la taula prohibir l'accés de menors de 18 anys als locals d'oci nocturn, implicant fins i tot la Generalitat i l'Estat. El Gremi explica que en l'actualitat no es ven alcohol als menors entre 16 i 18 anys que sí que poden entrar a les discoteques però "la pràctica prèvia del “botellón” fa que la majoria d’aquest col·lectiu de joves ja entri als locals amb un alt contingut d’alcohol a la sang. Alcohol, reiterem, no subministrat pels nostres establiments".

El Gremi es posa a disposició de les administracions per eradicar la problemàtica, a partir del rebuig a la proposta de les noves taxes i vol ser present en els treballs i debats previs a l'aprovació del nou Pla d'Oci Nocturn. També recorda que la concentració de locals al Pla d’en Boet va respondre a la intenció del propi Ajuntament i reivindica la importància d’aquest subsector econòmic a la ciutat.