“No hi ha permissivitat, és un problema comú a quasi totes les escoles”

L’Ajuntament vol abordar problemàtiques com la del GEM petit amb unes “regles comunes” i estenent el programa de “Camins escolars segurs”

  • Redacció
  • Divendres, 24 Febrer 2017 14:14

Cotxes mal aparcats aprop de l'escola GEM

A les mateixes hores que cotxes de famílies que van al GEM petit pugen i aparquen a les voreres del Passatge Cabanelles es repeteixen situacions similars a la majoria d’escoles de la ciutat. Núria Moreno, regidora de Via Pública, admet que “la problemàtica és general i de difícil resolució perquè els pares que acompanyen els fills necessiten aparcar i els vianants queden sovint obstaculitzats”. Moreno aposta per “abordar la situació des d’una perspectiva general, parlant amb les comunitats educatives, Ajuntament i Policia i posant unes normes comunes per a tots” però nega que en cap cas “hi hagi cap ordre de permissivitat cap a situacions que generin perills viaris” Més aviat al contrari. Arran de l'augment d'atropellaments la Policia Local té una nova ordre de servei en la que s'insta els agents a vigilar diferents conductes, entre les quals l'estacionament en vorera, explica la segona Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament.

Moreno surt al pas de les queixes veïnals pels cotxes que aparquen a la vorera del GEM petit assegurant que l’Ajuntament és conscient de la problemàtica, que es repeteix a quasi totes les escoles. La regidora assegura que “un cotxe sobre la vorera sempre implica una situació de risc” però assegura que no hi ha hagut fins al moment cap cas d’atropellament en situacions com aquesta. Moreno assegura que “hem d’abordar aquesta problemàtica a nivell de ciutat, prioritzant sempre la seguretat de qui transita” i obre la porta a “buscar llocs per habilitar que facin la funció d’aquestes places d’aparcament que fan falta”.

La Policia sí que vetlla, segons la seva responsable, perquè en cap cas la situació superi la durada concreta d’entrada i sortida escolar: “el que no és presentable és que s’allargui en el temps una situació que no ha de deixar de ser puntual”, assegura. Els veïns de Cabanelles denuncien que en alguns casos els cotxes resten aparcats a la vorera fins a una hora.

Els Camins Escolars Segurs
L’aposta de l’Ajuntament, que s’inclou en el Pacte per la Mobilitat, implica expandir a més casos els ‘Camins Escolars Segurs’, un programa subvencionat per la Diputació al que de moment només s’hi ha acollit el GEM gran. Els Camins Segurs són itineraris habilitats i senyalitzats que fomentin recorreguts a peu segurs per l’accés als centres escolars. Moreno assegura que l’Escola Pia Santa Anna ja ha sol·licitat acollir-se al programa i ja té ajuda adjudicada. En el cas de Santa Anna hi ha la problemàtica de cotxes tant al centre del Torrent com al de la Plaça Santa Anna. El Germanes Bertomeu també s’ha interessat en tenir un camí escolar segur i Moreno ho percep com l’opció per resoldre el problema, aplicant-ho a altres centres, sempre que siguin les mateixes escoles i AMPES les que ho sol·licitin.