Porta oberta al tren directe a l’aeroport?

El director general de transports i mobilitat es compromet a estudiar la recuperació del servei en el nou redisseny de Rodalies

  • Redacció
  • Dimecres, 22 Febrer 2017 16:46

Tren

La reivindicació de Mataró de recuperar la connexió ferroviària amb l’aeroport del Prat ha rebut un petit baló d’oxigen, que contrasta amb les repetides negatives que fins ara s’havien recollit. Segons informa l’agència EFE, el Director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat Pere Padrosa ha adreçat una carta a l’Alcalde David Bote comprometent-se a estudiar aquesta connexió. Bote s’hi agafa per reivindicar “la necessitat de connectar el Maresme, amb el desenvolupament econòmic del territori, millorar la mobilitat i atraure inversors”.

Mataró va perdre la connexió directa de tren amb l’aeroport del Prat l’any 2005.

La carta de Padrosa assegura que la Generalitat estudiarà la comunicació entre Mataró i l’aeroport i es farà un informe adjunt a la proposta de redisseny de la xarxa actual de Rodalies. Aquest posicionament, si bé no és cap compromís en ferm, sí que és una esmena a la posició defensada fins ara per la Generalitat que en paraules del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat Ricard Font havia titllat de “tècnicament impossible” la connexió entre El Prat i el Maresme.