L’Ajuntament defensa la multa: “Es va produir una situació de risc”

Esgrimeix l’augment del 67 per cent dels atropellaments i el Reglament General de Circulació per la multa de 200 euros

  • Redacció
  • Dilluns, 20 Febrer 2017 17:03

Multa cotxet carrer Sant Ramon

La multa de la Policia Local de Mataró a una mare que circulava amb el seu cotxet per la calçada del carrer Sant Ramon cueja. L’Ajuntament de Mataró ha sortit al pas de les crítiques per aquesta sanció en un comunicat en què donen la seva versió dels fets i parlen d’una “situació de risc” per justificar la sanció. L’Ajuntament assegura que després de requerir en dues ocasions a la dona perquè pugés a la vorera “en arribar a la cruïlla amb el carrer de Sant Bonaventura un vehicle que pujava per aquest carrer va girar per accedir al carrer de Sant Ramon i va haver de frenar per evitar l’atropellament de la dona amb el cotxet”.

En el comunicat es descriuen els fets segons la versió policial per la qual els agents van requerir en dues ocasions a la dona que pugés a la vorera amb el cotxet i que “en la segona ocasió va respondre que la deixessin en pau i va seguir fent cas omís de les indicacions” just abans de la “situació de risc”. L’Ajuntament explica que els agents van denunciar la dona “d’acord a l’article 143.1 del Reglament General de Circulació per no obeir les indicacions dels agents, que comporta una sanció de 200 euros”.

L’índex d’atropellaments
En el mateix comunicat, l’Ajuntament recorda que “les dades de sinistralitat a la ciutat indiquen un augment preocupant dels atropellaments a Mataró, que han pujat un 67% en el darrer any, passant de 61 a 102”.

Tanmateix assegura que “és cert que el carrer de Sant Ramon té voreres estretes, igual que molts altres, tant a Mataró com a la major part de pobles i ciutats de característiques similars. Tot i això, i sense obviar les possibles dificultats, les imatges publicades per diferents mitjans i el fet que la dona acompanyant sí caminava correctament per la vorera, demostren que la dona denunciada podia haver pujat a la vorera amb el cotxet”.  

Multa cotxet carrer Sant Ramon