Compte enrere pel Mobile World Congress

Dos nous programes focalitzats en els joves i les dones, novetats principals del certamen que comptarà amb una conferència del conseller delegat de Netflix

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 17 Febrer 2017 00:00

Ciutat 2014/2015, mobile world congress

El Mobile World Congres 2017, que arrencarà el pròxim 27 de febrer, estrenarà dues programacions específiques entorn dels adolescents i les dones: ‘YoMo’ i ‘Women 4Tech’. El primer s’adreçarà a joves d’entre 10 i 16 anys. “Tot i no ser consumidors principals, són el futur, i és important donar-los l'oportunitat d’impulsar les noves tecnologies”, destaca el conseller delegat de GSMA, John Hoffman.

Alhora, també es vol animar els joves a eliminar l’escletxa de gènere en la indústria de la telefonia mòbil, una qüestió que es treballarà a fons a ‘Women 4Tech’. Aquí s’hi englobaran diverses ponències i trobades empresarials, amb l’objectiu que les dones arribin a representar el 25% dels assistents al MWC.

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona serà de nou l’epicentre de la tecnologia mòbil la darrera setmana de febrer. Sota el lema ‘The next element’ reunirà més de 2.000 expositors en un espai de 240.000 metres quadrats, per on confien que hi passaran més de 101.000 visitants. La innovació aplicada a les ciutats serà el teló de fons d’una edició on tornaran a sobresortir la realitat virtual, la realitat augmentada, la internet de les coses, el grafè i la tecnologia 5G.
El congrés mostrarà l’ús de drons interconnectats o  connexions tecnològiques amb foques per avaluar la seva presència i evolució en el fons marí, entre d'altres.

Ciutat 2014/2015, mobile world congress
Netflix per Facebook
Pel que fa al programa de conferències del MWC 2017, aquest cop no s’hi preveu la presència de Mark Zuckerberg, creador de Facebook i punt mediàtic d’atenció durant les darreres edicions. L'organització parla de "rotació de continguts". Destaca per contra  la presència del conseller delegat de la plataforma de continguts Netflix, Reed Hastings, que oferirà una conferència el dia 27 de febrer al vespre, durant la jornada inaugural del MWC.
A banda de Netflix, el congrés mundial de telefonia mòbil també comptarà amb conferències dels directius de Niantic –dissenyadors de Pokemón Go-, Line i Open Garden, i també dels principals operadors, com Bharti, Softbank, Telefónica, Orange o Tele2.