Desobediència civil a la xerrada de David Fernández a Rocafonda

La xerrada amb posterior micro obert va girar entorn la necessitat d’exigir un sistema més just a través de la desobediència

  • Redacció
  • Dimecres, 15 Febrer 2017 09:04

Rocafonda

L’Associació de Veïns de Rocafonda va organitzar una xerrada amb el periodista i activista social David Fernández. La jornada va tenir lloc el passat divendres dia 10 de febrer dins el marc de l’activitat quinzenal “Divendres Culturals”. Amb una cinquantena d’assistents, es va parlar sobre desobediència civil: què significa i quines implicacions polítiques té aquesta pràctica cívica.

L’acte va durar prop de dues hores i va ser un treball d’aprenentatge i reflexió, conduït per David Fernàndez en què no hi va faltar el recordatori per honorar la memòria de Jordi Canal, que fa tres anys que ens va deixar.

De la xerrada i amb el posterior debat cal destacar la idea que la desobediència és una decisió individual i respon a una consciència de justícia que va més enllà de la llei. També es va criticar la manera de fer les lleis, les quals responen a l’objectiu que el sistema perduri: un sistema capitalista basat en el domini i l’explotació de territoris, recursos i persones. Així doncs, es va plantejar la desobediència com a eina per exigir un sistema més just.