Un projecte sobre com optimitzar l'ocupació d'autobusos guanya la 'Som Hackathon'

Els guanyadors, un grup d'alumnes del TCM, han rebut un premi de 3.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa per a emprenedors de la Llançadora impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar

  • Mireia Camacho
  • Dimecres, 15 Febrer 2017 08:48

Som Hackathon

Un projecte d'alumnes del Tecnocampus sobre com optimitzar l'ocupació dels autobusos ha resultat guanyador de la primera edició de la 'Som Hackathon'. Els vencedors rebran un premi de 3.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa per a emprenedors de la Llançadora impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar.

L’equip guanyador, format per Pol Cervera, Ivan de la Rubia, David Tamayo, Ricard Tapias, Laura Tortosa i Lluc Colomo, proposa una nova configuració dinàmica de les línies d’autobusos a les ciutats segons la demanda que tinguin, de manera que es pugui optimitzar l’ocupació dels autobusos.

Els segons classificats han sigut dos equips que han empatat en puntuació. L’equip Carry ME ha creat una aplicació que connecta usuaris del Tecnocampus que necessiten transport amb els usuaris privats que poden oferir-lo. Els Dility han volgut solucionar el problema de gestió de la informació per a aplicacions centrades en la mobilitat, de manera que el seu projecte consistia a recopilar dades i proporcionar la informació als usuaris d’una manera creuada i organitzada. Aquests equips, que han quedat en segon lloc, gaudiran de l’accés a la preincubadora universitària del TecnoCampus durant un any.

Primera edició de la 'Som Hackathon'

La Som Hackathon és un projecte que el TecnoCampus ha desenvolupat juntament amb Som Mobilitat i l’Ajuntament de Mataró i que ha rebut la col·laboració de diverses entitats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és generar propostes innovadores en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

En aquest concurs han participat estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de centres de tota Catalunya com l’Escola Pia Santa Anna, Escola Pia Granollers, Taller Ginebró, Monlau, Col·legi Pare Manyanet Les Corts, Escola Pia de Sarrià-Calassanç, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya, així com estudiants de l’Escola Superior Politècnica i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.