Adéu a la mítica Abanderado de Mataró

La companyia nascuda a la capital del Maresme el 1960 i amb seu a Madrid anuncia que tancarà les oficines del Rengle el pròxim mes de març

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Febrer 2017 10:53

Ciutat 2013, Ciutat 2013, Rengle

La mítica fàbrica Abanderado de Mataró tancarà les seves oficines de l’edifici del Rengle, on es va traslladar l’any 2010, el pròxim mes de març. Així ho va avançar el diari El Periódico la setmana passada. 

Segons el rotatiu, fonts de l’empresa Hanesbrands Espanya SA, propietària actual d’Abanderado, van subratllar que el tancament de les oficines no significa que la marca deixarà d’estar vinculada amb Mataró, ja que un nombre encara per concretar de mataronins seguirà treballant de forma remota.

Les oficines de la marca Abanderado eren a l’edifici del Rengle provinents del polígon industrial de Cirera des de l’any 2010, quan arran d’un acord amb l’empresa PUMSA, van traslladar-s’hi amb 30 treballadors. El pacte va permetre el manteniment de la marca a la ciutat, però va suposar l’acomiadament de més de 90 persones de la planta mataronina.

Gairebé sis dècades

Abanderado ha estat, durant 57 anys, una de les referències tèxtils de la ciutat, primera a Cirera Industrial i després a El Rengle. Entre els anys 70 i 80 va arribar a tenir uns 600 treballadors.

Abanderado és líder espanyola en el mercat en dissenyat, fabricació i distribució de roba interior de marca. A més a més d’Abanderado i Princesa, el grup comercialitza marques com Wonderbra, Unno i Ocean, entre altres.

Un espai de desenvolupament pel sector salut

Segons el mateix Periódico, la zona que alliberarà l’Abanderado, d’uns 1800 metres quadrats, es convertirà en una ala més del Tecnocampus, que instal·larà allà empreses bio i Pharma, una incubadora i una llançadora de projectes, segons va confirmar la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén. Es tracta de l’ampliació prevista de l’edifici TCM6 que ja contemplava el pla d’inversions del 2017 de Tecnocampus d’un milió d’euros per consolidar el nou edifici universitari.