L'Ajuntament i el Col·legi d'Advocats signen un conveni per apropar la justícia a la ciutadania

L'objectiu és col·locar Mataró com a ciutat capdavantera en justícia, a més a més de millorar els tràmits o les accions en les que els col·legiats representin a tercers

  • Redacció
  • Dilluns, 13 Febrer 2017 11:14

Conveni Justícia

L'Ajuntament de Mataró i el Col·legi d'Advocats de Mataró van signar la setmana passada un conveni de col·laboració per establir actuacions conjuntes amb la finalitat d’acostar la justícia al ciutadà i que el col·legi esdevingui un referent per a la ciutadania. 

Una de les finalitats del Col·legi d’Advocats de Mataró és treballar per la defensa de la justícia de proximitat i comparteix amb l’Ajuntament la voluntat de donar a conèixer al ciutadà la justícia i els principis que la regeixen com a valors essencials per a la convivència.

A través d’aquest acord, l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats es comprometen a estrènyer els vincles existents i obrir noves vies d’actuació per tal, no solament d’apropar la justícia al ciutadà, sinó també per millorar els tràmits o les accions en les quals els col·legiats representin a tercers així com aconseguir que Mataró sigui una ciutat capdavantera en justícia, amb els atributs de propera, àgil i eficaç.

A tall d’exemple, el conveni estableix que el Col·legi d’Advocats participarà de forma activa en els consells de participació i/o comissions on la seva aportació sigui d’interès, també podrà exercir com a assessor. Per la seva banda, l’Ajuntament informarà els ciutadans de l’existència dels diferents serveis públics que presta el Col·legi d’Advocats com el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ), el Servei d’Orientació a la Mediació (SOM) i el Torn d’Ofici.

Reunió informativa sobre clàusules terra

La primera actuació conjunta, amb posterioritat a la signatura del conveni, serà la realització d’una sessió informativa per abordar els aspectes jurídics relacionats amb les clàusules terra, que es farà el pròxim dia 15 de febrer a les 19 h a la Sala d’Actes del Col·legi.