El torn dels Tres Tombs de Mataró

Un carruatge d’agència d’El Prat tirat per 7 cavalls i un carro de fogots d’Igualada, els principals reclams a banda de la benedicció de mascotes al Cor de Maria

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 10 Febrer 2017 00:00

Ciutat 2014/2015, tres tombsAquest diumenge toquen els Tres Tombs. Quasi un mes després de Sant Antoni Abat arriba el torn de Mataró, amb la tradicional desfilada de carruatges i cavalls vinguts de diferents poblacions de la comarca. Com és tradició, la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat i l’Ajuntament de Mataró organitzen aquest esdeveniment, que en essència comença abans dels propis tombs, amb l'esmorzar dels traginers i la preparació dels animals i els carruatges, un ritual que congrega sempre curiosos al Parc Nou.

El seguici estarà encapçalat pel capità, l’abanderat i els cordonistes, acompanyats per l’Agrupació Musical del Maresme. Enguany hi desfilaran una vintena de cavalls de muntura provinents d’hípiques d’arreu de la comarca. També es podran veure carruatges de diferents tipologies i procedències, de Mataró, Cabrera, Òrrius, El Prat, Igualada, Argentona i Barcelona.

A les 12 h començarà des del Nou Parc Central, carrer del Parc, Caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre i de Sant Llorenç, Santa Anna i la Riera.

Destacaran el carruatge d’agència d’El Prat de Llobregat, tirat per 7 cavalls; també el carro d’escala carregat de fogots de pi procedent d’Igualada; la Germandat de Sant Antoni portarà un carro d’escala carregat de sacs; des de Sant Andreu vindrà un carruatge de transport de carn; procedent de Cabrera podrem veure un carro de pagès i hi haurà el carro d'Estrella Damm.