Cita ineludible amb plantes i arbres

El Parc Central Vell acull un any més un cap de setmana de tallers, activitats i exposicions amb la natura i les plantes com a temes centrals

  • Laia Mulà // Fotos: arxiu
  • Divendres, 10 Febrer 2017 00:00

Ciutat 2014/2015, fira de l'arbre

Aquest cap de setmana Mataró acull per 39a vegada la Fira de l’Arbre i la Natura amb l’exposició i venda d’arbres i plantes, així com la venda de productes alimentaris de la nostra terra. També s’hi podran trobar articles de jardí i una àmplia oferta en productes d’agricultura de proximitat i ecològica. La cita, una de les més antigues consolidades en el calendari mataroní, es presenta amb una programació variada i que inclou la demostració en directe de la confecció d’escultures de fusta tallades amb motoserra.

L’Associació d’Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme és l’entitat que anualment organitza la jornada que enguany coincideix amb la Festa del Gos, la qual se celebrarà a l’espai del Parc Central Nou.

Els horaris són dissabte dia 11 de les 9 h a les 21 h i diumenge de 9 h a 20 h i a banda de l'oferta de la fira trobareu un ampli programa d'activitats culturals per a grans i petits

Gran varietat d’oferta

Una gran quantitat de colors i tonalitats i l’àmplia gamma d’olors de flors i plantes de tot tipus ompliran els dies 11 i 12 de febrer l’espai del parc. A més de la tradicional exposició i venda d’arbres, plantes i productes alimentaris, l’entitat organitza una exposició de plantes medicinals a la casa del ‘Negrito’. Aquesta, anirà acompanyada d’una sortida guiada de reconeixement de plantes i arbres medicinals per tot el parc i d’una xerrada sobre les propietats d’aquestes.

Ciutat 2014/2015, fira de l'arbre

Les novetats d’enguany:
Una de les activitats que més expectativa ha generat és la confecció en directe de figures de fusta tallades amb motoserra a partir de troncs d’arbre de grans dimensions. L’activitat tindrà lloc a la pista central del Parc Central Vell. Cal destacar també com a novetat d’aquesta edició el taller d’escultura amb un material inusual: el fang de colors.

Activitats infantils
Amb la voluntat de conscienciar els més petits de la necessitat de respectar la natura, l’entitat ha organitzat diverses activitats com, per exemple, un concurs de dibuix infantil o la sembrada de plantes. A més, el diumenge a les 11h del matí Esteve Guardiola del “Buc de Llibres” s’encarregarà d’explicar contes per als més petits al jardí situat a la part posterior de la casa del ‘Negrito’.