El Foment s'omple per l'obertura de fronteres

L'acte central de la campanya 'Casa nostra, casa vostra' al Maresme és un èxit

  • Redacció i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 06 Febrer 2017 17:20

Acte 'Casa nostra, casa vostra'  al Foment

"Prou excuses, obrim fronteres!" era l'eslògan contundent que es veia de fons a l'escenari, ahir diumenge, en acabar l'acte central al Maresme de la campanya 'Casa nostra, casa vostra'. Després de recollir signatures tot el cap de setmana, la campanya per l'acollida de refugiats va omplir el Foment de solidaritat en un acte que va comptar, com a moment més emotiu, amb la participació de refugiats sirians i amb la música de Joan Dausà o Marina Rossell, que ha compost una mena d'himne de la campanya.

Acte 'Casa nostra, casa vostra'  al Foment

Els actes a Mataró s'emmarquen en la preparació del macro-concert de dissabte al Palau Sant Jordi i la manifestació convocada el dia 18 a Barcelona.

Acte 'Casa nostra, casa vostra'  al Foment

L'acte del Foment va sumar la música com la del mateix Dausà, Marina Rossell, o Gospelsons, a més de comptar amb grups com la comunitat Eko, Stop Mare Mortum o el Sindicat de Manters. Tots van intervenir i van fer pinya amb el clam perquè el país i la ciutat puguin acollir les persones que fugen de la guerra.

Acte 'Casa nostra, casa vostra'  al Foment

La campanya ja acumula 70.000 firmes
La campanya 'Casa nostra, casa vostra' ha recollit aquest cap de setmana 21.468 firmes en la Gran Recollida de Signatures del seu manifest, que reclama a les institucions polítiques d'acollida reals i efectives. Un centenar de punts repartits en una setantena de poblacions han organitzat, entre dissabte i diumenge, aquesta 'marató' de recollida que ha comptat amb actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. El nombre de signatures s'ha anat actualitzant a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #volemacollir. En l'organització d'aquest esdeveniment hi han participat voluntariat independent, entitats de tot el territori i diversos ajuntaments. Amb les signatures recollides aquest cap de setmana, la campanya ja supera les 70.000 firmes, que han estat recollides en dos mesos.