Els alcaldes del Maresme reclamen més Mossos per l'augment de robatoris

El conseller d'Interior diu que la situació "preocupa" i es compromet a destinar-hi més agents de les noves promocions

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 03 Febrer 2017 11:18

Mossos esquadre3

El Consell d'Alcaldes del Maresme dedicat a les polítiques de seguretat ha reclamat al conseller d'Interior, Jordi Jané, la necessitat de millorar la seguretat a la comarca. Tot i que les estadístiques indiquen una disminució dels delictes d'un 3,5% en l'últim any, la sensació d'inseguretat augmenta pel repunt de determinades modalitats de delictes. En aquest sentit, els robatoris amb força en domicilis pugen un 1,7%. Aquesta realitat "preocupa" el Departament, segons ha reconegut Jané, que no ha pogut comprometre's a destinar nous agents a la comarca fins que hi hagi noves promocions. Amb l'aprovació dels nous pressupostos calcula que el cos pugui disposar de nous agents el 2018.

Els robatoris a domicilis, que són els que més alarma social generen i, en conseqüència, els que més tenen en alerta els cossos policials dels municipis on es produeixen. A la comarca del Maresme aquesta modalitat va a l'alça, tot i que no amb una tendència virulenta com anys enrere, però que no deixa de preocupar les administracions.

Així ho han exposat alcaldes i comandaments policials en un Consell d'Alcaldes extraordinari presidit pel conseller d'Interior, Jordi Jané, i que també ha comptat amb la presència del director general de la Policia, Albert Batlle, que han entomat el compromís de centrar-hi tots els esforços i totes les mirades.

De solucions imminents, però, de moment no n'hi ha i caldrà esperar més d'un any per poder comptar amb nous efectius per poder-los distribuir al territori. "Vivim situacions que requereixen una especial atenció", s'ha queixat l'alcalde de Mataró, David Bote. "La necessitat de més seguretat és una exigència ciutadana i serem contundents", assegura.

El conseller Jané reconeix la realitat de la situació i en el "mentrestant" de l'arribada de nous efectius es compromet a continuar reclamant una resposta més contundent davant els lladres reincidents, que són els que protagonitzen aquests robatoris a domicilis que tant preocupen. D'entrada està descartada una redistribució d'efectius que porti més agents al Maresme a curt termini.