Judit, un curtmetratge sobre bullying made in Mataró

El mataroní Marc Vadillo dirigeix el muntatge, basat en fets reals i rodat des de tres punts de vista diferents

  • M. Biel
  • Dimecres, 01 Febrer 2017 11:15

Curtmetratge Judit

Tres perspectives i una única història: la de la Judit, una adolescent que pateix assetjament escolar. Aquest és el fil conductor del curtmetratge ‘Judit’, que explica la història d’una jove de 15 anys que pateix assetjament tant en el seu dia a dia a l’escola com a través de les xarxes socials.

La història té segell mataroní, ja que ha estat dirigida per Marc Vadillo, el jove que fa uns mesos va guanyar un concurs del RACC i de qui Trànsit va utilitzar una fotografia per il·lustrar l’última campanya per evitar accidents. El muntatge, que forma part del seu treball de recerca, ha estat rodat a l’escola Salesians, on ell estudia, i actors de l’Aula de Teatre.

L'objectiu era apel·lar l'espectador de forma creativa i diferent per donar cabuda a la conscienciació

Educació, cinema i societat

El curt es diu Judit, però podria donar veu a qualsevol persona que viu una situació similar. Vadillo explica que sempre li han interessat l’educació, el cinema i els temes socials i el treball de recerca li va permetre “barrejar les tres coses parlant del bullying”, un tema que “m’inquietava personalment, tot i que, no m'ha afectat directament”.

Tres punts de vista

Una altra de les claus, per a Vadillo, era la interacció: “No només existeix la víctima, hi ha més aspectes i l’objectiu era apel·lar l’espectador de forma creativa i diferent per donar cabuda a la conscienciació”. El resultat són tres curts que es poden visionar a través de Youtube i que expliquen la història de la Judit des del punt de vista de la víctima, de l’agressor i del pare. Les tres històries ja compten amb més de 3.700 visites al Youtube i no es descarta que es puguin passar a les escoles per donar als alumnes una perspectiva més propera de l’assetjament escolar. Tota la informació del curtmetratge es pot trobar a www.juditelcurtmetratge.cat.