Punt d'informació públic a Mataró

Les consultes es poden fer a l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC) de l'Ajuntament

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 04 Gener 2017 00:00

Ciutat 2014/2015, punt informacio clausules solAmb milers d'afectats interessats en com recuperar part dels seus diners, l’Ajuntament de Mataró, a través de l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores de l’Ajuntament de Mataró (OMIC), informa del procediment a seguir perquè les persones afectades per les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris puguin reclamar judicialment.
 
Així, a la pàgina web de l’Ajuntament es pot trobar un document que explica extensament què són les clàusules terra, si aquestes són declarades clàusules abusives, des de quan es poden reclamar els diners pagats de més, com es poden reclamar els diners i les diferents casuístiques existents, així com es pot sol·licitar assessorament i a qui.
 
Les persones afectades poden adreçar-se, davant qualsevol dubte, a les oficines de l’OMIC (avinguda de Josep Puig i Cadafalch, 101), de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dilluns i dimecres també de 16.30 a 18.30 h.

• Què és una clàusula sòl?

És una condició hipotecària que estableix un mínim a pagar en les quotes de la hipoteca encara que els interessos que s’han acordat amb el banc, generalment l’euríbor, estiguin per sota.

En moltes escriptures del préstec no apareixen expressament les paraules ‘clàusula sòl’, de manera que molts usuaris desconeixen que se’ls està aplicant. Cal revisar l’apartat de ‘Interessos’ del contracte.

• Com sé si tinc una clàusula sòl en la meva hipoteca?

Si segueixes pagant el mateix mes a mes en la quota fins i tot quan et toca revisió semestral o anual, és probable que tingui una clàusula sòl. Una hipoteca subscrita a interès variable ha de reflectir la baixada actual de l’euríbor, l’índex de referència per a la majoria de les hipoteques espanyoles, que actualment es troba en mínims històrics. Es recomana acudir a professionals i advocats especialitzats, per denunciar els fets i iniciar el procés legal.