Innocentada 2016: Mataró instal·larà una coberta al solar del Corte Inglés

L’Ajuntament vol reutilitzar el solar i repetir l’operació de la pista exterior de l’Eusebi Millan

  • El Top Mantaró
  • Dimecres, 28 Desembre 2016 08:55

pista coberta Eusebi Millan

L’ampli solar que a la cantonada entre la Ronda Prim i el Carrer Biada espera des de fa anys El Corte Inglés obrirà les seves portes en breu. Així que s’enceti el 2017 l’Ajuntament de Mataró té previst iniciar-hi la primera de les seves noves inversions amb la instal·lació d’una coberta similar a la que fa dues setmanes es va inaugurar a la pista exterior de l’Eusebi Millan. La coberta permetria a la ciutadania fer ús d’aquest espai en espera que algun dia es resolgui el futur del centre comercial. L’espai resultant sota la coberta es podria anomenar ‘Espai locomotora’ en honor a quan tothom deia "locomotora comercial" per no dir El Corte Inglés i s'emmarcaria en el pla Mataró 2022, com tot en aquesta vida.

A més a més, l'Ajuntament faria coincidir de forma absolutament trivial la inauguració amb la setmana que David Bote seria a la zona dins el programa de "L'Alcalde als barris".

L’Ajuntament de Mataró portava l’operació amb gran secretisme. De fet, com és tònica habitual, del tema no se’n parla entre dos socis de govern tan ben avinguts com són socialistes i convergents-que-ja-no-són-convergents. L’arribada d’Alfons Canela a la presidència del PDECAT mataroní, però, ha destapat l’operació que s’havia orquestrat entre l’Alcalde David Bote i el seu cercle de més confiança. I és que tot i que la nova coberta del solar encara no s’ha ni tan sols dissenyat, el PSC de Mataró ja hauria repartit uns pamflets de propaganda pels veïns de la zona en la qual apareix a grans proporcions una imatge de l’Alcalde i a sota el propi ‘Espai locomotora’.

Les reaccions

El que buscarien els socialistes seria tornar a rendibilitzar una obra pública en benefici propi i això òbviament no ha agradat gens a l’oposició. Francesc Teixidó, referent d’ERC al consistori, ha assegurat estar molt enfadat per després dir que la instal·lació de la coberta “no ens desagrada”. Els republicans, però, advoquen per una instal·lació modulable que pugui servir per altres espais de la ciutat. En la mateixa línia, des de la CUP, proposen que el que es cobreixi sigui el davant de l’Ajuntament per tal que les sis concentracions que convoquen cada setmana es puguin guarir del mal temps.

Des de Ciutadans i el PP s'ataca la idea en assegurar que "altra vegada l'Ajuntament només beneficia la zona del Centre de la ciutat". Ciutadans assegura que "en el proper Tot Mataró publicarem la nostra versió dels fets i la proposta concreta, que ara estem de vacances de Nadal" mentre que José Manuel López ha criticat que la futura coberta "pagada entre tots no incorpori un processòdrum de cara a assegurar les processons de Setmana Santa".

Des de les esquerres, el grup de Volem ha demanat “coberta per a tots” i ja ha demanat el mateix sostre de disseny pel Triangle de Molins, els solars de l’Eix Herrera, la zona de l’Abanderado i els Garrofers. Preguntats sobre el perquè es farien servir tants recintes Montse Morón ha dit que “no s’ha d’alterar l’ordre de les coses, nosaltres primer diem, després exigim i més tard pensem”. La regidora de PxC, per la seva banda, no ha volgut atendre el tema, temerosa de tornar-se a equivocar de vot, com en el darrer Ple de pressupostos. Esteve Martínez, d'ICV-EUiA s'ha limitat a dir que "en casos com aquests el que és important és dir que en comú podem" tot i que no es descarta que la resposta estigui programada sigui quina sigui la pregunta. El Tot Mataró no ha pogut localitzar la regidora no adscrita perquè no recorda el seu nom.