Ajuntament i entitats amb el Tercer Sector

La signatura del pacte pretén enfortir les actuacions que es duen a terme a la ciutat en l'àmbit de l'atenció a les persones i les polítiques socials

  • Redacció
  • Divendres, 23 Desembre 2016 09:22

Signatura pacte del tercer sector

Amb l'objectiu d'enfortir les actuacions que duen a terme, tant el consistori com diferents entitats de la ciutat, en ajudar les persones més desfavorides i també amb la intenció d'establir una millor coordinació i eficiència dels recursos aportats per les diferents parts, l'Ajuntament de Mataró ha signat aquesta setmana el Pacte del Tercer Sector d'Acció Social conjuntament amb els representants de 17 entitats sense ànim de lucre que treballen en l'àmbit de l'acció social a la ciutat. L'Ajuntament considera que la trajectòria d’aquestes entitats i el seu nivell associatiu i organitzatiu és important per atendre els diferents col·lectius vulnerables.

Cinc línies de treball

El Pacte contempla cinc línies de treball diferents en les que, per exemple, es pretén millorar la participació conjunta entre les entitats del Tercer Sector d'Acció Social i l'Ajuntament concretament en el disseny i la implementació de les polítiques en matèria de cohesió social de la ciutat. 

L'aposta per millorar la qualitat de vida de persones vulnerables o en situació d'exclusió social, amb més habitatge social per fomentar la contractació de persones en risc d'exclusió social, també és una de les apostes d'aquest Pacte, conjuntament amb la defensa de la igualtat d'oportunitats de les persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental. 

Les dues altres línies d'actuació que es marca la nova aliança, és la del treball conjunt per reduir la desigualtat social elaborant projectes socials i impulsant accions que permetin la sostenibilitat econòmica compartida entre les entitats del tercer sector i l'Ajuntament. 

Comissió de seguiment

Per vetllar amb el grau de compliment i avaluació d'aquests objectius que marca la signatura del Pacte conjuntament amb totes les mesures acordades, es crearà una comissió de seguiment integrada per les entitats del tercer sector d'acció social escollides pel Consell de Benestar Social i amb representants, també de l'Ajuntament de Mataró. 

Entre les entitats signants del pacte en destaca l'AGIMM, la Fundació El Maresme, l'Associació Parkinson Maresme, el CSdM, Salut Mental Mataró Maresme, l'Esplai Rabadà, Càritas Interparroquial, Creu Roja Mataró, ONCE, Centre de Formació i Prevenció, Fundació Sant Joaquim, entre altres.