Cent anys del Cau Grillat

La pizzeria celebra el centenari del seu nom

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 22 Desembre 2016 12:17

Ciutat 2014/2015, Cau grillat
El Cau Grillat va ser el nom d'aquesta colla de joves de tarannà progressista que de 1916 a 1919 es reunia a la Baixada de Les Espenyes. Al Mataró de fa un segle feien mofa i escarni de tots aquells que tenien plantejaments i idees més conservadores i carques. Eren gent amb cultura i empenta que van ser criticats i perseguits per la seva activitat.

Els mateixos que eren criticats els titllaven de "cau de perdició" pitjor que si fossin l'infern mateix. Del grup va quedar per la posteritat la voluntat de sacsejar la ciutat i la seva cultura i un nom molt recordat popularment, que el restaurant va voler rescatar.
A les portes de Nadal, dies de molta intensitat, El Cau Grillat vol celebrar el "seu" centenari amb els mataronins i mataronines que sempre hi han confiat.

La majoria de mataronins associen el nom del Cau Grillat al restaurant especialitzat en coques, creps i pizzes del Carrer d'en Pujol, un dels més sol·licitats del Centre. El que és més desconegut és l'origen del nom que es remunta a un grup de joves progressista constituït fa un segle. La celebració del centenari serà completa de la mà de la pizza especial de marisc que s'incorpora a la carta.