Capital dels esports de platja, sí

Josep Maria Font i Morera - Regidor delegat d'esports de l'Ajuntament de Mataró.

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 22 Desembre 2016 11:29

Esports, 2013/2015, volei platjaEntenc que el paper del periodista és qüestionar-ho tot i que l’obligació del polític és explicar-se. Cugat Comas, després de llegir l’entrevista que em va fer en Josep Gomà on jo deia que “Mataró vol ser la capital dels esports de platja d’estiu”, fa de periodista, qüestiona d’ofici la pretensió, i es pregunta: Què farà el regidor d’esports per aconseguir-ho? Bona pregunta!

Certament, l’objectiu marcat és ambiciós. Ser una referència dels esports de platja és picar amunt, però no és fer volar coloms. És possible i ho hem d’aconseguir.
El Pla de Mandat 2016/19 d’aquest govern identifica el Front Marítim com un element estratègic de promoció de Mataró que permet incidir en els camps de la innovació, la formació, l’ocupació, el turisme i la imatge de ciutat. Nosaltres entenem l’esport com una activitat saludable que és font de valors, que genera indústria i que fomenta la visibilitat de la ciutat; és a dir, innova, forma, genera ocupació, ens porta visitants i ensenya el millor de nosaltres, com a mataronins. I això, a més de molts altres llocs, ho volem fer créixer en aquest gran estadi a cel obert que és la platja i el mar, i al Passeig Marítim, el Carrer Gran d’aquest espai esportiu.

Però Cugat Comas insisteix: Què farà el regidor d’esports per aconseguir-ho? El regidor i tot el govern el primer que fan és proposar-s’ho. I, el segon que fan és treballar. Aquest any, la platja ja ha capitalitzat un bon gruix d’activitat esportiva a l’estiu. Posaré, entre altres, alguns exemples prou significatius del que ja es va fer al Front Marítim el 2016; és a dir, de realitats: Campionat d’Espanya Apnea, Campionat de Catalunya Absolut de Volei Platja, Campionats de Catalunya Femení Absolut i Cadet Masculí de Futbol Platja, competicions de Pesca Submarina, l’Aquatló Ciutat de Mataró, el Triatló Ciutat de Mataró, el Campionat de Catalunya de Natació Memorial Josep Mons, la Lliga Catalana de Natació Adaptada, la Regata Reserva de la Biosfera Mataró/Menorca, curses atlètiques al front marítim,  sense oblidar-nos tampoc per la seva gran importància de les ja consolidades Santes Esportives  (amb un calendari molt important i atapeït al front marítim)... Algunes d’aquestes competicions, a més, s’han vist a través de canals de TV com per exemple TV3.

I pel 2017, l’objectiu és procurar repetir el programa afegint el Campionat de Catalunya de Foto Submarina, alguna nova regata, una prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Tennis Platja, una Duatló... I vinculat amb els esports d'aigua; Mataró novament serà seu d'una fase de L'Eurolliga de waterpolo femení, seguint així la dinàmica d'enguany, on fins i tot van ser amfitrions de la darrera final a 4 de la Copa LEN (de tan bon record per la nostra ciutat amb victòria final de les nostres sirenes).

El treball per objectius acostuma a ser rendible en qualsevol àmbit. Però en el camp esportiu encara més. Mataró té totes les condicions per aparèixer com una ciutat esportivament potent. La platja, el mar l’hem explorat poc i té infinitat de possibilitats. A més, no requereix una gran inversió en recursos econòmics, però sí amb gestió i en imaginació. I nosaltres estem disposats a posar-hi tot això per assolir el nostre objectiu. Som-hi!