La Volta sortirà de Mataró en una etapa decisiva

El Parc Central acollirà la prova ciclista per quart any consecutiu

  • Redacció
  • Dimarts, 20 Desembre 2016 10:51

Volta Ciclista de Catalunya 2016

La Volta ciclista a Catalunya torna a Mataró per quart any consecutiu. L'idil·li entre la ciutat i la prova es manté i el 2017 altra vegada acollirà una sortida d'etapa. El canvi més significatiu respecte dels tres anys precedents, però, és que la capital del Maresme serà el punt de partida de la tercera i no de la segona etapa. Aquest detall implica que en lloc d'una jornada de transició per a rodadors, l'etapa mataronina de la pròxima Volta serà una de les decisives per als aspirants a la general. El trajecte unirà Mataró i La Molina, un dels finals en alt clàssics de la Volta. L'any passat, per exemple, la tercera etapa de la prova va sortir de Girona i a La Molina va veure la victòria de Dan Martin, un finalitzador irlandès que viu a Catalunya. La del 2017 serà la 97a edició de la competició.

A més a més de la sortida de la tercera etapa de la Volta, prevista pel dimecres 22 de març, el pilot de la Volta també passarà per Mataró el dilluns 21 en el marc de la primera etapa de la prova, amb la típica sortida i arribada de Calella. És el quart any consecutiu que Mataró aposta per acollir la prova i es repetirà el mateix esquema en tots dos dies, amb actes preliminars el dimecres 22 al Parc Central i recorregut neutralitzat per l'interior de la ciutat. Les sortides de la Volta des de Mataró s'estan convertint en un clàssic no tan sols per la Volta sinó també pels mataronins, que acudeixen en gran nombre a les sortides.

Volta Ciclista de Catalunya 2016
Els millors ciclistes
Molt ben situada en el calendari per als corredors que aspiren a les grans voltes, especialment el Tour de França, la Volta a Catalunya tornarà a portar a Mataró a la flor i nata del ciclisme actual. De moment ja es coneix la presència de Chris Froome, triple vencedor del Tour de França i d'Alberto Contador, el millor ciclista espanyol en voltes per etapes en actiu. S'espera que altres noms com Nairo Quintana confirmin el seu calendari ben aviat. Sense Purito Rodríguez, la participació catalana més destacada podria ser la de David De la Cruz.