Últims dies per comprar loteria

El 22 de desembre, com és tradicional, el sorteig

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 19 Desembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Loteria de nadalDijous que ve, dia 22, és per a la gran majoria, conegut com "el dia de la loteria". Ja fa anys que se celebra el sorteig de la rifa extraordinària de Nadal, a Madrid en el que és el sorteig més esperat de tot l'any organitzat per Loterías del Estado. Tota la parafernàlia de cada any, inclosos els nens de San Ildefonso amb la seva cantarella, estaran preparats per a un sorteig que supera les tres hores de durada i que, no obstant això, és un espectacle seguit per televisions i ràdios.

Hi ha més probabilitat que et toqui la Grossa que no la Rifa de Nadal

Es calcula que la mitjana espanyola se situa sobre els 80 euros per persona en loteria de Nadal i, de fet, el sorteig del "Gordo", el nom amb el qual es coneix el primer premi, és una convenció social. Nombroses entitats i grups fan participacions que aquests dies s'afanyen a compartir de manera que la rifa és el reclam amb el qual moltes associacions recapten més fons. AMPES d'escoles, clubs esportius, associacions culturals o germandats de Setmana Santa, per posar alguns exemples, juguen a un número de Nadal i la gent vol col·laborar i treure'n un pessic, en cas que toqui. També molts bars juguen a un número amb la seva clientela.

I després, la Grossa
Després del de Nadal, cal pensar en la Grossa. El sorteig de La Grossa de Cap d'Any se celebrarà el 31 de desembre al migdia. I com ja és tradició, transformarà en solidaritat els seus beneficis. De fet, des del primer sorteig celebrat el 2013, La Grossa ha destinat 20 milions d'euros a projectes socials arreu de Catalunya.

La Grossa de Cap d'Any 2016 ha posat a la venda 34 milions, dels quals 32 es distribueixen en paper i els altres 2 restants, a través dels terminals dels punts de venda i Internet. Com en l'edició anterior, enguany també es jugaran 80.000 números; és a dir, que hi haurà més probabilitats que toqui La Grossa respecte a la Rifa de Nadal.