Dos dies de futbol solidari a l'Escola Pia Santa Anna

El Grup d’Esplai l’Erol organitza l'edició número 21 d'aquest clàssic del Nadal en què es recapten fons per a l'Associació d'Amics de l'Escola Pia del Senegal

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 09 Desembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, obra senegal futbol solidariEl pròxim cap de setmana, 17 i 18 de desembre, l’Escola Pia Santa Anna acull les XXI Jornades de Futbol Solidari, una activitat organitzada pel Grup d’Esplai l’Erol de Mataró, amb el suport de l’escola, altres entitats i diversos comerços de Mataró.

El Futbol Solidari són unes jornades esportives molt típiques de les dates prèvies a les festes de Nadal on els participants paguen una simbòlica quantitat per poder inscriure’s i jugar a futbol. Al marge dels partits del futbol, durant tot el cap de setmana s’organitzen altres activitats obertes a tothom, algunes gratuïtes i d’altres remunerades.

Tallers complementaris

Algunes de les activitats que es duran a terme durant el cap de setmana del Futbol Solidari són un taller de cuina dinamitzat per famílies de l’esplai, una obra de teatre infantil, tallers de pintar cares, jocs cooperatius d’Artijoc, concert de la coral La Perla de l’Havana, concert d’Andana, cinefòrum... I un munt d’activitats que la setmana prèvia a les jornades s’aniran confirmant amb els horaris a la pàgina web i xarxes socials. Finalment, tindrà lloc el tancament de les jornades amb el repartiment de premis als equips guanyadors d’aquest any i el recompte dels fons econòmics recaptats. Les Jornades de Futbol Solidari són l'últim acte del programa 'Mou-te amb cor'.

 

Ciutat 2014/2015, obra senegal futbol solidari
L'obra al Senegal
El principal objectiu de les jornades és aconseguir fons econòmics per a dur a terme un projecte coordinat per l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal, així com sensibilitzar i implicar a tota la comunitat educativa de l’escola i ciutat. Durant les Jornades de l’any passat es van aconseguir 7.260 € que van permetre comprar eines i vehicles per treballar la terra de la Granja Escola de M’lomp. Enguany es presenta un nou repte: aconseguir 6.000 € per poder equipar les aules de Secundària i Batxillerat de l’Escola Pia de Thiaroye, a Pikine, un barri de Dakar (Senegal).