L’Angeleta Ferrer, a punt pel curs 2017-2018?

El nou centre escolar podria iniciar l'activitat educativa el setembre del 2017

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 02 Desembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, escola angeleta ferrer obresLa nova escola Angeleta Ferrer podria estar enllestida per a iniciar-hi el curs 2017-2018. Després d’un calendari que ha estat modificat en nombroses ocasions, sembla ser que el nou centre educatiu podria ser una realitat en els pròxims mesos i tancar així un dels capítols negres dels últims anys.

A principis de novembre del 2012, es va haver de tancar l’escola Angeleta Ferrer d’urgència per problemes en la seva estructura, derivats de l’aluminosi. Durant dos dies els alumnes de l’Angeleta Ferrer van haver de quedar-se a casa o acollir-se a l’oferta d’anar al poliesportiu Eusebi Millan com a alternativa.Dies després, els seus alumnes i la resta de la comunitat es van traslladar  al CEIP Torre Llauder, on comparteixen l'espai d'aquesta escola del Pla d'en Boet, allunyada del centre.

Ciutat 2014/2015, escola angeleta ferrer obres

L'antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper era una nau industrial que es dedicava a la fabricació de capses de cartró i després a la manipulació de paper. Es va adquirir el 1900, quan era la fàbrica de filats i teixits de Ca l'Arenes, una de les més importants de l'època.

La incertesa es va apoderar de les famílies de l'Angeleta Ferrer, que es preguntaven què passaria amb l'escola dels seus fills en els propers mesos, sobretot un cop determinat que l'activitat educativa no es podria reprendre a l'edifici de la Plaça de Cuba.

No va ser fins a mitjan del 2015 que la Generalitat va presentar a la comunitat educativa el projecte executiu de la nova escola, que s’ubicarà a l’antiga Can Fàbregas del paper, edifici de propietat municipal catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i amb un nivell de protecció A, referit a façanes, volumetria i estructura general. Es tracta d’un gran espai que permetrà tenir un centre educatiu de grans dimensions que acollirà les aules i serveis necessaris per a una escola d’infantil i primària de dues línies.

Ball de dates
Les obres es van adjudicar a l'empresa Copisa per valor de 4,4 milions d'euros. Des que es van iniciar les obres, a principis d'aquest any, hi ha hagut balls de xifres importants. En un primer moment, es va assegurar que les obres d'adequació de l'antiga fàbrica del carrer Lepanto durarien 14 mesos i, per tant, a l'inici del 2017 ja estarien llestes. Però, com sol passar, el calendari s'ha anat endarrerint i ara es calcula que l'edifici podria estar a punt a finals de curs i, per tant, l'activitat educativa s'hi traslladaria a partir del curs 2017-2018.

Durant tot aquest temps, l'AMPA ha fet una feina incansable de pressió a les administracions per accelerar el procés de construcció del nou centre educatiu, el principal de titularitat pública del centre.