4.000 tones de Gran Recapte

Els primers balanços de la recollida d'aliments dels Bancs dels Aliments apunten a una xifra solidària similar a la de l'any passat

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 01 Desembre 2016 11:45

Ciutat 2014/2015, gran recapte

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen que la vuitena edició del Gran Recapte assolirà una xifra d'aliments recaptats similar a la de la passada edició, quan se'n van recollir 4.642 tones.
Segons un comunicat, tot fa preveure que el recompte final d'aliments bàsics superarà les 4.000 tones. Davant d'aquesta xifra provisional, la responsable de la campanya del Gran Recapte, Swrsin, assegurava dissabte, al tancament de la campanya que la "sensació és molt bona". Hindersin va aprofitar per fer una crida "a la gent solidària que es vulgui apuntar a la classificació" dels aliments que s'han recollit.

Els Bancs dels Aliments han "agraït als més de 26 mil voluntaris mobilitzats arreu del territori i als milers de donants la seva ajuda per a fer possible el Gran Recapte". I destaquen que "un any més el Gran Recapte ha estat el fruit del treball conjunt de la ciutadania, de les persones que han fet les donacions, dels mitjans de comunicació que ajuden a fer-ne difusió, de les empreses col·laboradores que aporten els recursos i de les entitats d'ajuda social que faciliten la distribució dels aliments".

Més de 300 persones van ser voluntàries a Mataró del Gran Recapte, una recollida que ja és tradicional i que compta amb el suport de cada cop més persones i cadenes de supermercats

Primer balanç

Aquest balanç es va fer dissabte passat a les set de la tarda amb  les dades de Girona, Tarragona, Lleida, dels delegats comarcals de Barcelona i dels aliments rebuts al magatzem de Barcelona i part dels que encara resten als establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. Per tant les xifres finals, que es donen a conèixer dies després, encara es desconeixen. Els Bancs dels Aliments recorden que més enllà d'aquesta campanya són importants altres donacions i iniciatives per atendre la necessitat.

Un 20 per cent de pobres
El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya
és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.