La pista de gel protagonitza el Nadal a Mataró

Més 150 activitats, la fira de pessebres i ornaments i l’enllumenat completen el programa per a aquestes Festes

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dimecres, 30 Novembre 2016 10:36

Ciutat 2014/2015, pista de gel 2

Mataró es vesteix de gala aquests dies per a donar la benvinguda al Nadal, que omple aquests dies els carrers de llums, paradetes i activitats. La pista de gel del Parc Central serà el principal atractiu d’aquesta campanya de Nadal, que es completarà amb un ampli programa d’activitats, la fira de pessebres i ornaments, l’arribada dels Missatgers dels Reis Mags i el centenari dels Pastorets.

L’Ajuntament aposta aquest 2016 per la gran pista de gel, que serà el principal reclam del Nadal a Mataró, amb 600 metres quadrats de pista oberts al públic des d’aquest mateix divendres 2 de desembre i fins al 8 de gener. Kinder en torna a ser el patrocinador oficial, amb el muntatge de l’espai, que costa a l’Ajuntament 10.000 euros i que compta amb el patrocini, també, de Bulevards de Mataró, qui va portar la iniciativa a la ciutat l’any passat i hi col·laborarà amb una aportació de 1.500 euros.

Aquesta és només una de les quatre pistes que Kinder munta a tot l’estat espanyol, que considera Mataró una bona aposta després que l’any passat hi passessin prop de 25.000 persones. Per animar la gent a patinar, Kinder distribuirà 3.000 fitxes gratuïtes i 4.000 amb el 50 per cent de descompte entre els comerços de la ciutat. A més a més, s’han reservat determinats horaris escolars perquè els alumnes d’entre segon i sisè de primària puguin patinar gratuïtament abans de les vacances de Nadal.

La pista de gel és el principal atractiu de la campanya de Nadal que s’engloba sota el lema ‘Nadal a Mataró. Tot autèntic, tot a prop’ i que vol reivindicar l’esperit nadalenc que es respira a la ciutat gràcies a l’enllumenat de Nadal, a la fira de pessebres i ornaments de la Plaça de Santa Anna, al programa amb més de 150 activitats per al públic infantil i familiar i també a l'arribada dels Missatgers dels Reis Mags de l'Orient, que serà el pròxim 31 de desembre.

Els llums de Nadal, a debat

Ciutat 2014/2015, llums nadal
El Nadal arribarà de ple a Mataró dissabte a la tarda quan es farà la tradicional encesa dels llums de Nadal a dos quarts de set de la tarda. Un enllumenat que enguany ha estat possible gràcies a un acord amb la FAGEM, amb qui l’Ajuntament col·labora per a il·luminar els carrers aquestes festes. Cada part assumirà el 50 per cent del cost de l’enllumenat. Tot i així, l’Ajuntament ja treballa en com ha de ser la il·luminació del Nadal del 2017, quan es té intenció de fer arribar els llums de Nadal als barris, seguint models d’altres ciutats com podrien ser el de Terrassa.