Convocada una nova edició de la beca Joan Peiró

El premi, dotat amb 3.000 euros, dota de pressupost un projecte vinculat a l’economia social i solidària durant un any

  • Redacció
  • Dimarts, 29 Novembre 2016 09:42

Beca Joan Peiró

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró ha convocat una nova edició de la beca Joan Peiró que busca fomentar la recerca entorn de l’economia social i solidària. La beca, dotada amb 3.000 euros, premia un projecte perquè investigui durant un any sencer.

Recuperar la memòria històrica del moviment cooperativista i incentivar la investigació sobre models vinculats a l’economia social i solidària. Aquests són els objectius compartits de la beca Joan Peiró que ja està oberta i a la qual els projectes de recerca poden optar fins al 28 de febrer de 2017.

D'acord amb les bases, la meitat del premi es farà efectiu a l'inici, un cop proclamat el projecte seleccionat, i la resta quan s'hagi acabat de confeccionar el treball i el jurat n'hagi determinat la qualitat. Els treballs guardonats queden en propietat de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró durant els dos primers anys, temps durant el qual els pot publicar sencers o en part.

La mateixa Fundació Unió de Cooperadors de Mataró va fer néixer aquesta beca l’any 2006, que porta el nom del sindicalista i polític Joan Peiró, mataroní d’adopció i qui va ser secretari general de la CNT als anys 20 i ministre d'Indústria durant la Segona República Espanyola. Peiró va morir afusellat per les autoritats franquistes el 24 de juliol de 1942, a Paterna.